Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "TBMM'nin yetkilerinin artmasını destekliyoruz ancak yeterli görmüyoruz. Meclisi asıl güçlendirecek olan güçlü milletvekilleridir." dedi.

        Sarıgül, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkını veren yasal düzenlemenin üzerinden 88 yıl geçmesine rağmen kadınların siyasetteki temsilinin istenen düzeye ulaşamadığını söyledi.

        "Kadınların ve gençlerin önünü kesen, delege ağalarıdır, siyaset baronlarıdır." diyen Sarıgül, parti olarak siyasete fırsat eşitliği ve adaleti getirdiklerini savundu.

        Market ve pazardaki pahalılığa işaret eden Sarıgül, "Pahalılığı marketlere yükleyerek beceriksizliğinizi örtemezsiniz. Pahalılığı marketler yapıyorsa, neden 20 senedir perakende yasasını çıkarmadınız?" diye konuştu.

        Altılı masanın, anayasa taslağını kurmaylarıyla incelediğini aktaran Sarıgül, şunları kaydetti:

        "Biz Türkiye Değişim Partisi olarak bir kişinin tek başına koskoca bir ülkeyi yönetmesini doğru bulmuyoruz. Tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü Meclis, bağımsız yargı istiyoruz. Bu açılardan bakınca aynı şeyleri söylediğimiz anlaşılıyor. Altılı masa, TBMM'yi yetkilerini artırarak güçlendirmek istiyor. Biz, TBMM'nin yetkilerinin artmasını destekliyoruz ancak yeterli görmüyoruz. Meclisi asıl güçlendirecek olan güçlü milletvekilleridir. Bir milletvekilinin gücünü belirleyen nasıl seçildiği ve arkasındaki seçmen desteğidir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler