Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde "Her Fikir Bir Adım" proje şenliği düzenlendi.

        Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi ve Başkent Üniversitesi (BÜ) Kahramankazan Meslek Yüksek Okulu tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Kahramankazan Belediyesi ve Kahramankazan Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) destek verdi.

        Belediye Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte geri dönüşüm, insansız hava araçları, robot, ulaşım, topraksız tarım ve engelsiz alışveriş gibi projeler yer aldı.

        Şenlikte ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde 35, üniversite seviyesinde ise 20 olmak üzere toplam 55 projede, 168 öğrenci ve 33 danışman öğretmen görev aldı.

        Katılımcıların projeleri incelemesinin ardından dereceye giren proje sahiplerine para ödülü verildi.

        Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi Müdürü Fatih Erdoğan, bilim şenliklerinin öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biri olduğunu söyledi.

        Bilim şenliklerinin genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağladığını belirten Erdoğan, "Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır." ifadelerini kullandı.

        Şenliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Doğan, Başkent Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Haldun Müderrisoğlu ve KASİAD Başkanı Ökkeş Sultanoğlu ile diğer ilgililer katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler