Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

        Hindistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, liderlerin, karşılıklı işbirliğini güçlendirme ve Ukrayna'da devam eden çatışmalara dair fikir alışverişinde bulundukları kaydedildi.

        Açıklamada, Modi'nin Ukrayna'daki çatışmaların derhal durdurulması çağrısını güçlü bir şekilde yinelediği belirtildi.

        Hindistan'ın her türlü barış çabasına destek verdiği vurgulanan açıklamada, Modi'nin Ukrayna'da çatışmadan etkilenen halka insani yardım sağlamaya devam edileceğine dair güvence verdiği bildirildi.

        Ayrıca, görüşmede, Hindistan'ın G20 dönem başkanlığı ile Ukrayna'nın savaşı sona erdirmek için ortaya koyduğu 10 maddeden oluşan "Ukrayna Formülü" isimli barış formülünün ele alındığı aktarıldı.

        Zelenskiy ise Twitter'dan yaptığı açıklamada "Hindistan Başbakanı Modi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim ve başarılı bir G20 dönem başkanlığı diledim. Bu platformda barış formülümüzü duyurmuştum şimdi de Hindistan'ın bunun uygulanmasına katılacağına güveniyorum. Ayrıca Modi'ye BM'deki insani yardım ve destekleri için teşekkür ettim." ifadelerine yer verdi.

        10 maddeden oluşan Ukrayna'nın barış formülünün ise nükleer güvenlik, gıda ve enerji güvenliği ile Rusya'nın Ukrayna'daki birliklerini çekmesi gibi konulara odaklandığı kaydediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler