Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Kadın basketbolunda 28. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, kupayı tarihinde ilk kez müzesine götürdü.

        Ankara Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe Alagöz Holding'le karşılaşan Mersin ekibi, ikinci yarıdaki performansıyla rakibini 84-78 yendi ve kupaya uzandı.

        Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 2019'dan sonra düzenlenen kupayı kazanan Mersin ekibi, bu sevinci ilk kez yaşadı. Mersin temsilcisi 2019'da o zamanki ismi olan Gelecek Koleji Çukuruva Basketbol adıyla finalde Fenerbahçe'ye kaybetmişti.

        Rakibiyle 3 yıl sonra bir kez daha finalde karşılaşan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, bu sefer kupayı kazanan taraf oldu.

        Kupayı daha önce 12 kez kazanan Fenerbahçe Alagöz Holding ise 22. kez oynadığı final müsabakasından mağlup ayrıldı.

        - Kupayı Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu verdi

        ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'nin kupasını maçtan sonra düzenlenen törende Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu takdim etti.

        Karşılaşmayı salondan izleyen Kasapoğlu, teknik heyet ve oyunculara madalyalarını, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'yla birlikte verdi.

        Bakan Kasapoğlu, tek tek sporcuları tebrik ettikten sonra Mersin ekibinin takım kaptanı Esra Ural Topuz'a kupayı teslim etti.

        Kupanın ikincisi Fenerbahçe Alagöz Holding'e ise madalyalarını ve ikincilik plaketini ise Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan verdi.

        - MVP ödülünü Chelsea Gray aldı

        Finalin En Değerli Oyuncusu (MVP) ödülünü ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'nin ABD'li yıldızı Chelsea Gray aldı.

        Maçı 19 sayı, 9 asist ve 4 ribauntla tamamlayan Gray, MVP ödülünü Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Beşok'un elinden aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler