Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Müslümanlar için yeryüzündeki en değerli şeyin inancını iyi temsil etmesi, iyi, düzgün ve ahlaklı yaşaması olduğunu belirtti.

        Erbaş, başkanlık yerleşkesinde düzenlenen "Değerler Eğitimi Programı" kapsamında Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye gelen öğrencilerle buluştu.

        Burada konuşan Erbaş, Avrupa'da yaşayan Müslüman gençlerin İslam'ın güzelliğini yaşamalarını ve hayatlarına yansıtmalarını beklediklerini ifade etti.

        Avrupa'da İslam ve Müslümanlığı temsil edecek gençlerin önemini vurgulayan Erbaş, "Ana vatanınızı belki daha önce görmüşsünüzdür ama özellikle eğitim amaçlı; bilgi, hikmet ve birikiminize daha fazla birikim katmak amaçlı bu seyahatinizi biz çok önemsiyoruz. Tarihimizi, tarihi eserlerimizi görmeniz bir eğitimdir." diye konuştu.

        Türkiye'den Avrupa'ya çalışmaya giden vatandaşların yaşadıkları sıkıntılara işaret eden Erbaş, "Dedeleriniz 1960'lı yıllarda gittiklerinde orada namaz kılacakları cami yoktu. Kendi aralarında para topladılar bir daire satın aldılar ve o daireyi mescide dönüştürdüler, sonra biraz daha imkanlara kavuştukça arazi aldılar ve oralara camiler yaptılar. Şimdi sizler o camilerde dinimizi, tarihimizi, medeniyetimizi öğreniyorsunuz." ifadelerini kullandı.

        Öğrencilerden ahlaki konularda duruşlarını çok iyi sergilemelerini isteyen Erbaş, "Sadece kendimizden sorumlu değiliz, aynı zamanda memleketimizden, vatanımızdan, inancımızdan sorumluyuz. Müslümanlar için yeryüzündeki en değerli şey inancını iyi temsil etmesi, iyi, düzgün ve ahlaklı yaşamasıdır." dedi.

        Güzel ahlak noktasında duyarlı olunması gerektiğini belirten Erbaş, "Bir insanın İslam'a ısınmasına vesile olmak çok hayırlıdır. Dinimizi, vatanımızı, değerlerimizi iyi temsil edeceğiz, örnek bir şahsiyet olacağız. Büyüklerimizle de işbirliği içerisinde hem kendimiz için hem temsil ettiğimiz değerlerimiz için çok hayırlı işler yapacağız inşallah." diye konuştu.

        Eğitime önem verilmesi gerektiğini dile getiren Erbaş, öğrencilere okullarının en başarılı öğrencileri olmalarını, göreve başladıklarında da görevi en iyi şekilde yerine getirmelerini tavsiye etti.

        Erbaş, konuşmasının ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler