Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Kent Konseyinin (AKK) dijital ortamda düzenlenen 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda 109 tavsiye kararı alındı.

        AKK'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Gençlik Parkı'ndaki AKK binasında yapılan 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü onaylı "Pirameet STK E-Genel Kurul Yazılımı" ile dijital ortamda çevrim içi olarak düzenlendi. Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, depremlere, yangınlara ve pandemiye rağmen 4'üncü yılda 5'inci kez genel kurulda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

        Yılmaz, şunları kaydetti:

        "234 genel kurul üyesinden bugün 1800'ü aşkın üye kurum ve kuruluşun yer aldığı, katılımcı kültürün merkezi, kalbi, ruhu haline gelen bir kent konseyine ulaştık. Spordan kültür-sanata, çalıştaylardan akademik toplantılara, farkındalık çalışmalarından sektör toplantılarına 4 yıllık süre zarfında dile kolay 910 etkinlik gerçekleştirdik. Bundan tam 4 yıl önce 234 üyemiz ile 29 Haziran 2019'da ilk genel kurulumuzu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızın 'kenti yönetmek için 6 milyon insanın aklına ihtiyacım var' diyerek yaptığı çağrı üzerine gerçekleştirmiştik."

        Cumhuriyetin 100'üncü yılında 125 kent konseyinden oluşan Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanlığı'nın, oy birliği ile Ankara Kent Konseyine tevdi edildiğini hatırlatan Yılmaz, "Türkiye'deki bu katılımcı kültür Ankara’dan dünyaya haykırmak istedi. Bu yıl bu büyük sorumlulukla çalışmaya devam edeceğiz. Bu dönem başkanlığını ne şahsım ne de Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak üstlendik. Dönem Başkanlığını 1800 bileşenli Türkiye'nin en büyük kent konseyi olarak hep birlikte icra ediyoruz. Ankara'da gösterdiğimiz şeffaf katılımcılığı, Türkiye ölçeğinde de gösterme mecburiyetimiz olduğundan hepinizi katkı sunmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Yönetim ve yürütme kurulu üyeleri, çalışma grubu sözcüleri ve bileşenler ile 287 delegenin katılımıyla sivil toplum kuruluşları, paydaşlar ve yerel yönetimlerle iş birliği içinde kent gündemine ilişkin kararlara imza atılan toplantıda, yürütme kurulu faaliyet raporu görüşüldü. Meclis ve çalışma grubu sözcülerinin sunum yaptığı toplantıda Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel 109 tavsiye kararı alındı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler