Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara’da annesini kurtarmak isteyen çocuk babasını vurdu

        Olay gece geç saatlerde Ankara’nın Mamak ilçesi Başpınar Mahallesi Orhan Kemal Caddesi’ndeki bir binanın 2. katındaki ailenin evinde meydana geldi. Akşam eve gelen H.Ü. (40), henüz bilinmeyen bir nedenle eşi S.Ü. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine eşini darp eden H.Ü., silahını çekerek eşini öldürmek istedi.

        Annesi ile babasının kavga seslerini duyan 15 yaşındaki M.Ü'nün ise içeriye geldiğinde babasının annesine öldürmek için silahını doğrulttuğunu gördü. Korku ve paniğe kapılan M.Ü, annesinin hayatını kurtarmak için hızlıca babasının elindeki silaha sarılarak ateş etmesine engel olmaya çalıştı. Bu sırada baba ile oğul arasında yaşanan arbedede ateş alan silahtan çıkan mermi baba H.Ü.’ın başına isabet etti. Başından yaralan M.Ü'nün, kanlar içerisinde yere yığılarak hareketsiz kaldı.

        İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaptığı incelemede yerde hareketsiz kalan H.Ü.'nün olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri ise babasının ölmesine sebep olan oğul M.Ü'yü gözaltına alırken cinayet silahını gözetim altına aldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin evin içerisinde yaptığı çalışmaların ardından hayatını kaybeden 40 yaşındaki M.Ü'nün cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.

        Öte yandan hayatını kaybedenM.Ü'nüneşine 17 yıldır şiddet uyguladığı ve eve sık sık alkollü gelip tartışma çıkardığı iddia edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ