Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Annesinin kabul etmediği 'Nokta'yı, biberonla besliyor
        1

        Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde 40 yıldır besicilik yaparak geçimini sağlayan Ramazan Karaca'nın koyunlarından birisi 15 gün önce üçüz doğurdu.

        2

        DHA'nın haberine göre kuzulardan biri ölü doğdu, birini ise koyun beslemeyi reddetti.

        3

        Ramazan Karaca, annesinin emzirmediği kuzuyu biberonla beslemeye başladı. Nokta ismini verdiği kuzusuyla bebek gibi ilgilenen Karaca, onu yanından ayırmıyor.

        4

        1983 yılından beri besicilik yaptığını belirten Ramazan Karaca, "Bana bazen, '60 yaşındasın, sana zor olmuyor mu bu işi yapmak?' diyorlar. Ben eti, sütü, yoğurdu dışarıdan alırsam olmaz.

        5

        Aynı zamanda devletimize destek için yapıyorum. Özellikle doğumun yoğun olduğu zamanlarda gece ağılda yatıyoruz. Çoğu zaman kuzuların bitine, piresine varana kadar titizlikle bakıyoruz" diye konuştu.

        6

        "BİBERON İLE BESLEYİP BÜYÜTÜYORUZ"

        Daha önce de biberonla besleyip büyüttüğü kuzularının olduğunu söyleyen Ramazan Karaca, "Geçenlerde bir koyunumuz üçüz doğurdu.

        7

        Kuzulardan birisi doğarken öldü. Kuzulardan diğerini annesi kabul etmedi. Annelerinin reddettiği kuzuları biz biberon ile besleyip büyütüyoruz. Çok fazla yoruluyoruz. Yem yetiştiremiyoruz. Çoban bulamıyoruz" ifadelerini kullandı.

        8

        Kuzuların kendisini, kendisinin de kuzuları çok sevdiğini belirten Ramazan Karaca, "Geceleri bazen ağılda yatıyorum. Bunun sebebi ise doğuran koyunlarımız oluyor.

        9

        Üreticinin gecesi yok, gündüzü yok. Kuzular beni çok seviyorlar. Kapıdan girdiğimde hepsi bana doğru koşar. 'Nokta', hepsinden önce yanıma koşar" dedi.