Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya Devlet Opera ve Balesi, geçtiğimiz sezon prömiyerini gerçekleştirdiği “Afife” modern balesini 16 Şubat Cumartesi akşamı saat: 20.00’de bu sezon ilk kez sahneleyecek. Türkiye'rir ilk Türk kadın tiyatro sanatçısı Afife Jale’nin hayatı üzerine kurulu bir modern bale prodüksiyonu olan eserin libretto ve koreografisi Beyhan Murphy’nin, müzikleri ise Turgay Erdener’in. Antalya DOB orkestrasını Hakan Kalkan’ın yönettiği gecede balenin dekoru Adnan Öngün, kostümü Bahar Korçan, ışığı Beyhan Murphy ve Taner Aydın, ışık realizasyonu ise Mustafa Eski tarafından hazırlandı.

        Afife’nin kendi gözünden hayatının dört dönemini içeren ve bu dönemlerin dört ayrı dansçı tarafından canlandırıldığı eserde Afife'nin, heyecan, zorluk ve aşk dolu bir ‘geçmişe dönüş’ yolculuğu anlatılıyor.

        Güçlü kadro

        İki perde olarak sahnelenen eserde “Afife” rolünü Selin Berkmen, “Altın Afife” rolünü İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Zuhal Karaca, “Kırmızı Afife” rolünü Esra Taner, “Mor Afife” rolünü Öykü Ertürk, “Gümüş Afife” rolünü Iaroslava Volkova, “Ziya” rolünü Artur Ivanov, “Nazır” rolünü Burak Özbek, “Dr. Suat” rolünü Umut Çaltekin ve “Selahattin Pınar” rolünü Tolga Burçak canlandıracak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler