Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) ANTALYA Barosu avukatları, TBMM Genel Kurulu'na sevk edilen, avukatlık yasasında değişiklik öngören yasa teklifini, Antalya Adliyesi önünde oturma eylemiyle protesto etti.

        TBMM Genel Kurulu gündemine alınan, baroların yapısı ve seçim sistemini değiştirmeyi öngören teklif, Antalya Barosu avukatlarınca protesto edildi. Antalya Adliyesi önünde toplanan 50 avukat, basın açıklaması yaptı. Çevik kuvvet polislerinin önlem aldığı eylemde konuşan Baro Genel Sekreteri Avukat Özhan Karazeybek, yasa teklifinin 80 baronun itirazına rağmen Adalet Komisyonu'nda kabul edilip, TBMM Genel Kurulu'na sevk edilmesine karşı olduklarını söyledi. Karazeybek, "Bu sistem değişikliği, barolarda etnik, mezhepsel, siyasal ayrışmalara ve bölünmelere neden olacaktır. İdeolojik bölünmenin, etnik parçalanmanın, tarikat ve cemaatlere göre örgütlenmenin kaldırım taşları döşenecektir. Paralel Baro Yapılanması (PBY) ceza dosyaları artacak. Bu da yargının yükünü artıracaktır" dedi.

        Avukatlar, 20 dakikalık oturma eyleminden sonra dağıldı.DHA-Genel Türkiye-Antalya Süleyman EKİN

        2020-07-09 16:36:26

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler