Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya), (DHA)ANTALYAMersin D400 karayoluna düşüp, ulaşıma kapatan kayanın kaldırılması için çalışmalar bugün de devam etti.

        AntalyaMersin D400 karayolunun GazipaşaAnamur arasındaki bölümünde pazar günü öğle saatlerinde heyelan meydana geldi. Yolun 30'uncu kilometresinde yerinden kopan dev kaya parçası asfalta düşerek yolu kapattı. Karayolları ekiplerinin 15 saatlik çalışması sonucunda kayanın bir kısmı kırılarak yolun tek şeridi ulaşıma açıldı.

        Karayollarının tespit çalışmasında kayanın tehlike oluşturduğu raporuyla, yolun diğer şeridinin açılması ve mevcut ana kaya parçasında bulunan yarıkların tamamen yok edilmesi için dinamitle parçalanarak yok etme çalışması başlatıldı. Karayolları kontrolündeki kaya kırım çalışması AntalyaMersin arası yeni yol ve tünel yapım işini üstlenen firma çalışanları tarafından yapılıyor.

        Bugün de kayayı delme çalışmalarına devam edildi. Yarın dinamitle kayanın parçalanması hedefleniyor. Jandarma ve polis ekiplerinin önlem aldığı karayolunda, araçların tek şeritten kontrollü olarak geçişini izin veriliyor.DHA-Genel Türkiye-Antalya / Gazipaşa Yücel BULUT

        2021-02-02 15:13:36

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler