Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)Antalya'da derslerini aksatacağı düşüncesiyle hentbol oynamasına izin vermeyen babasını ikna eden Ayşe Dinç (22), plaj hentbol milli takımı ve Süper Lig'de formasını giydiği Konyaaltı Belediyespor'da şampiyonluklar hedefliyor.

        Hentbol Kadınlar Süper Lig'de 'Mavi Kelebekler' adıyla tanınan Konyaaltı Belediyespor, ligdeki ilk yılında Türkiye kupasında yarı finale yükseldi. Antrenör Birol Ünsal´ün çalıştırdığı Konyaaltı Belediyespor, ligi ilk 8 takım arasında tamamlayıp, Türkiye kupasını kazanarak, ilk sezonunda Avrupa kupalarına katılmayı hedefliyor.

        Mavi Kelebekler'in başarısında önemli rol oynayan Ayşe Dinç, hentbola 10 yıl önce başladığını anlattı. Okuldan sonra antrenmanlara giderken derslerinin olumsuz etkileneceği düşüncesiyle babasının hentbol oynamasına izin vermediğinden bahseden Ayşe Dinç, "Ondan gizli antrenmanlara gittiğim çok oldu. Hocamın yönlendirmesiyle amcamla konuşup, babamı ikna ettik. Sonrasında çalışmalarıma yoğunluk verdim. Annem ve babamın ayrılmasının ardından sporla motive oldum. Konyaaltı Belediyesi'nde ilk defa Süper Lig'de mücadele ediyoruz. İlk sezonumuzda güzel mücadele ettik. Ligde kalmayı garantiledik ve 8'inci sıradayız. Kupada ilk 4'e kaldık. Bir kulüp için ilk sezonda bu başarıyı göstermek çok önemli. Önümüzdeki sezon ligde daha üst sıralarda yer almayı ve Avrupa kupalarına katılmayı istiyoruz. Plaj milli takımında aktif olarak oynuyorum. Salon hentbolunda da milli takım formasını giymek başarılı olmak istiyorum" diye konuştu.GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

        Ayşe Dinç'in koşarken görüntüsü

        Ayşe Dinç'ten detay görüntüler

        Maç sırasındaki görüntüleriHABER: Tolga YILDIRIMKAMERA: Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) DHA-Spor Türkiye-Antalya Tolga YILDIRIM

        2021-04-19 10:31:31

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler