Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alparslan ÇINAR/ ANTALYA, (DHA) Edirne'de düzenlenen 660'ıncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı olan Ali Gürbüz, memleketi Antalya'da coşkuyla karşılandı. Üstü açık otobüsün öncülük ettiği araç kortejiyle kalabalığı selamlayan Ali Gürbüz, "Amacım önümüzdeki yıl da başpehlivan olup altın kemeri ebediyen babama götürmek. Yarım kalan hikayeydi" dedi.

        660'ıncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde İsmail Koç'u yenerek altın kemeri kazanan Gürbüz, Antalya'nın gururu oldu. Korkuteli Belediyesi'nin Başpehlivanı Ali Gürbüz, memleketi Antalya'da coşkulu kalabalıkla karşılandı. Kentin kuzey girişi Kepezüstü'nde Gürbüz'ü karşılayan kalabalık, fotoğraf çektirip tebrik etti. Üstü açık otobüsle araç korteji yapan Ali Gürbüz'e hemşehrileri sevgi gösterisinde bulundu.

        Çok mutlu olduğunu aktaran Ali Gürbüz, "Hemşehrilerime bunu yaşattığım için gururluyum. Böyle büyük organizasyonda toplamda 4'üncü şampiyonluğum oldu. 2019-2021 yıllarında 2 defa üst üste şampiyon oldum. Altın kemeri aldım. Önümüzdeki yıl da başpehlivan olup Antalya tarihine ilki yaşatmak istiyorum" dedi. Edirne'de yaşanan fayton kazasıyla ilgili de konuşan Gürbüz, "Ucuz atlattık. Bende bir şey olmadı çok şükür" diye konuştu.

        "BABAMIN MEZARINA GÖTÜRECEĞİM"

        Her Kırkpınar sonrası babası eski başpehlivan Recep Gürbüz'ün mezarını ziyaret edip altın kemeri babasına götürdüğünden söz eden Ali Gürbüz, "Amacım önümüzdeki yıl da başpehlivan olup altın kemeri ebediyen babama götürmek. Yarım kalan hikayeydi. Babam ebedi olarak alamadı kemeri ama ben alıp ona götüreceğim" dedi.

        Gürbüz, daha sonra konvoy eşliğinde şehir turu yaptı.

        GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

        Ali Gürbüz'ün vatandaşlarla fotoğraf çektirmesi

        Altın kemerin görüntüsü

        Ali Gürbüz ile röportaj

        Drone görüntüleri

        DHA-Spor Türkiye-Antalya Alparslan ÇINAR

        2021-07-13 18:55:32

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler