Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ceren ŞAHİN/ALANYA (Antalya), (DHA)ANTALYA'nın Alanya ilçesi Yeşilöz ve Keşefli mahallelerinde, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan 4 caretta caretta ölüsü sahile vurdu.

        Alanya´da Yeşilöz plajında yürüyüş yapanlar, birinin başı kopmuş 2 caretta caretta ölüsüyle karşılaştı. Caretta caretta ölüsünü görenler Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği´ne haber verdi. Sahile gelen ekipler yaptıkları incelemenin ardından caretta carettaları gömmek üzere sahilden aldı.

        Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan, "Yeşilöz sahiline 2 ölü kaplumbağamız sahile vurdu. Birinin kafası kopmuş vaziyetteydi. Özellikle koparılmış. Muhtemelen balıkçı ağlarına yakalandı. Ağını kurtarabilmek için balıkçılar kafasını kopartarak ağlarını kurtardı. Çünkü çok yeni, kanlıydı. Bakılacak halde değildi. Muhtemelen bu şekilde olmuştur. Pervane kesiği gibi olsa başka yaralar da olabilirdi. Sadece kafası koparılmıştı. Debelenmesin, çabalamasın diye öldükten sonra ağlarını kurtardılar. Daha sonra denize bırakıldı ve sahile vurdu" dedi.

        Keşefli Mahallesi'nde de 2 caretta caretta ölüsünün sahile vurduğu belirtildi. DHA-Güvenlik Türkiye-Antalya / Alanya Ceren ŞAHİN

        2021-10-11 19:37:59

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler