Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bitexen Antalyaspor Antalyaspor: 0 - Fenerbahçe: 1 (MAÇ SONUCU) - Fenerbahçe Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... ANTALYASPOR - FENERBAHÇE MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİİÇİN TIKLAYINIZ

        Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe, Antalyaspor'a konuk oldu. Karşılaşmanın 45. dakikasında Janssen'in pasında Giuliano çaprazdan güzel bir vuruşla takımını öne geçirdi. İlk yarı Kanarya'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

        İkinci yarıda skoru korumaya çalışan Fenerbahçe, karşılaşmayı 1-0'lık skorla bitirmeyi başardı.

        Maçta 67'de oyuna giren Soldado, sakatlanarak 76. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı.

        Bu sonuçla Fenerbahçe, 3 maç aradan sonra deplasmanda 3 puan sevinci yaşadı. Sarı-lacivertliler, 23 puana yükselerek averaj farkıyla Beşiktaş'ın üstünde 3. sıraya yükseldi. Antalyaspor ise 13 puanla 14. sırada yer buldu.

        ANTALYASPOR: 0 - FENERBAHÇE: 1

        STAT: Antalya

        HAKEMLER: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Erdem Bayık

        ANTALYASPOR: Ferhat Kaplan, Celustka, Chico, Diego, Sakıb Aytaç (Dk. 88 Aydın Karabulut), Charles, Vainqueur (Dk. 81 El Kabir), Maicon (Dk. 71 Emre Güral), Deniz Kadah, Nasri, Eto'o

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Neustaedter, Skrtel, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, De Souza, Dirar (Dk. 88 Alper Potuk), Giuliano, Chahechouhe (Dk. 67 Soldado) (Dk. 77 Valbuena), Janssen

        GOL: Dk. 45 Giuliano (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 15 Charles (Antalyaspor) Dk. 89 De Souza, Dk. 90 Janssen (Fenerbahçe)

        SÜPER LİG PUAN DURUMU SÜPER LİG FİKSTÜRÜ

        MAÇTAN NOTLAR

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in 13. haftasında Antalyaspor deplasmanında ilk 11'inde değişiklik yapmadı. Teknik direktör Kocaman, geçen hafta Demir Grup Sivasspor'u 4-1 yenen takımını bozmadı.

        Sarı-lacivertliler, sahaya Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, Josef de Souza, Nabil Dirar, Giuliano Victor de Paulo, Aatıf Chahechouhe ve Vincent Janssen 11'iyle çıktı. Fenerbahçe'de sakatlığı geçen Mathieu Valbuena ile sarı kart cezaları sona eren Alper Potuk ve Luis Neto, yedekler arasında yer aldı.

        ANTALYASPOR'DA TEK DEĞİŞİKLİK

        Antalyaspor Teknik Direktörü Leonardo Araujo ise son oynadıkları Atiker Konyaspor maçına göre ilk 11'inde tek değişikliğe gitti. Fenerbahçe'ye karşı Süper Lig'deki son 3 maçını da kazanan kırmızı-beyazlılarda teknik direktör Leonardo, geçen hafta 1-1 sona eren Atiker Konyaspor müsabakasının ilk 11'inde oynayan Harun Alpsoy'u yedek kulübesinde tuttu. Leonardo, bu futbolcunun yerine orta sahada Charles'e şans verdi.

        TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

        Antalyaspor-Fenerbahçe maçına taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşma öncesinde Antalya Stadı'nda ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren taraftarlar, tribünlerin tamamını doldurdu. Seremoni sırasında stat içinde uçan güvercin, ilgi odağı oldu. Öte yandan Antalyasporlu futbolcular, seremoni öncesi "Öğretmenler gününüz kutlu olsun" yazılı pankartla sahaya çıktı.

        GIULIANO GALİBİYETİ GETİRDİ

        Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Giuliano, bu sezon Süper Lig'deki gol sayısını 5'e çıkardı. Bu sezon 12. maçını oynayan Brezilyalı futbolcu, Antalya deplasmanında takımına galibiyeti getiren isim oldu. Giuliano, Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş, Evkur Yeni Malatyaspor ve Osmanlıspor maçlarından sonra Antalyaspor filelerini de havalandırdı. Giuliano, attığı 5 golün 3'ünü ise deplasmanda kaydetti. Brezilyalı orta saha oyuncusu, bu sezon Fenerbahçe'nin en golcü futbolcusu olarak da dikkati çekiyor.

        VOLKAN DEMİREL KÖTÜ İSTATİSTİĞİ BOZDU

        Fenerbahçe formasıyla 16. sezonunu geçiren kaptan Volkan Demirel, 14 resmi maç sonra kalesini gole kapattı. Son olarak geçen sezon Süper Lig'de Galatasaray'la 23 Nisan'da oynanan derbi maçta kalesini kapatan Volkan, daha sonraki 14 maçın tamamında filelerinde meşin yuvarlağı görürken, toplam 20 gole engel olamadı.

        Antalyaspor maçında bu kötü istatistiği bozan Volkan, yaptığı kurtarışlarla da takımının 3 puan almasında başrol oynadı.

        18 MAÇ SONRA GOL YEMEDEN KAZANDI

        Fenerbahçe, Süper Lig'de 18 maç sonra gol yemeden bir maçı kazandı. Son olarak Süper Lig'de geçen sezonun 28. haftasında Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yenen Fenerbahçe, daha sonraki 18 maçın hiçbirini gol yemeden galip bitirememişti. Bu sürede Galatasaray'la deplasmanda 0-0 berabere kalarak bir kez kalesini kapatabilen Fenerbahçe, Antalyaspor karşısında bu kötü istatistiği de durdurmuş oldu.

        ANTALYA'DA 4 YIL SONRA KAZANDI

        Fenerbahçe, Antalyaspor'u 4 yıl sonra mağlup etmeyi başardı. Antalyaspor'la dış sahada oynadığı son 3 maçta 2 yenilgi, 1 beraberlik alan sarı-lacivertliler, rakibini son olarak deplasmanda 24 Kasım 2013'te 2-1'lik skorla yenmişti. Süper Lig'de de son 3 maçını rakibine kaybeden Fenerbahçe, bu sonuçla galibiyete uzandı.

        SOLDADO DEVAM EDEMEDİ

        Fenerbahçe'nin İspanyol golcüsü Roberto Soldado, oyuna girdikten sadece 10 dakika sonra sakatlandı. Geçen hafta oyuna girdikten 20 saniye sonra gol atan, 20 dakika içinde de "hat trick" yapan Soldado için işler bu sefer istediği gibi gitmedi. Maçın 67. dakikasında Aatıf Chahechouhe'nin yerine oyuna giren Soldado, 77. dakikada sol dizinden sakatlandı. Maça devam edemeyen İspanyol oyuncu yerini Mathieu Valbuena'ya bıraktı. Sakatlığından kurtulan Valbuena da bir maç aradan sonra tekrar formasına kavuştu.

        JANSSEN CEZALI

        Fenerbahçe'de Hollandalı futbolcu Vincent Janssen, sarı kart cezalısı oldu. Karşılaşmanın son bölümünde sarı kart gören Janssen, bu sezon 4. kez sarı kartla cezalandırıldı. Janssen gelecek hafta Kasımpaşa'yla oynanacak lig maçında sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ