Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AÖL SONUÇLARI SORGULA! Açık Lise AÖL sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı! 2022 MEB ile Açık Lise 1. dönem AÖL sınavı sonuçları sorgulama
        1

        AÖL sonuçları açıklandı! 9 Aralık'ta başlayan, Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem sınavları 20 Aralık'ta sona erdi. Sınavların üzerinden geçen iki haftanın ardından sonuçlar merak edilip araştırılmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Lise öğrencilerinin daha fazla bekletmeyerek sonuçların açıklandığını belirtti. Bu gelişme ile beraber AÖL sınav sonuçları sorgulama ekranında da bir yoğunluk oluştur. Peki, Açık Lise 1. dönem AÖL sınav sonucu nasıl ve nereden öğrenilir? İşte, AÖL sonuçları sorgulama ekranı...

        2

        AÖL SONUÇLARI AÇIKLANDI!

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

        "AÇIK ÖĞRETİM KURUMLARI 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM ÇEVRİM İÇİ (ONLINE) SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

        Öğrencilerimizin sisteme girip sınav sonuçlarını kontrol etmeden önce;

        1-Cep telefonu numarasını,

        2-Sınav bölgesi irtibat merkezi bilgilerini,

        3-Adres bilgilerini

        güncellemeleri gerekmektedir."

        4

        1. DÖNEM AÖL SINAVLARI İPTAL Mİ?

        Çevrim içi olarak gerçekleştirilen sınavlarda kopya girişimi direkt olarak tespit ediliyor. Bu durumda adayın sınavı da geçersiz sayılıyor.

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kopya çekenler tespit edildi. Bunun üzerine kopya çektiği belirlenen öğrencilerin sınavı iptal edildi. Bakanlık, sınavın uygulandığı sistem üzerinden her öğrencinin hareketini görüntülüyor.

        5

        Bunun yanı sıra öğrencinin sınav esnasında, bilgisayar ekranında yaptığı tüm işlemler yine sınav sistemi üzerinden kayıt altına alınıyor.

        6

        Öğrenci, sınav ekranı dışında başka bir uygulama ya da ekrana geçiş yaptığındaysa bu belirleniyor ve öğrencinin sınavı sistem tarafından anında iptal ediliyor.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ