Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Nöroloji Araştırmacılar beyinde anksiyete hücresi keşfetti!

        Bilim insanları, farelerde anksiyete düzeylerini kontrol ederken özel beyin hücreleri buldu.

        National Public Radio'da yer alan habere göre; çarşamba günü duyurulan bu bilgi üzerine ABD'de 5 yetişkinden yaklaşık 1'ini etkileyen anksiyete bozuklukları için daha iyi tedaviler bulunabileceği açıklandı.

        San Francisco'daki California Üniversitesi'nde görevli olan çalışmanın yazarıDr. Mazen Kheirbek, "Şu anda sahip olduğumuz tedavilerin büyük dezavantajları var. Bu, yeni tedaviler bulmak için alanı ileriye taşımaya çalışabileceğimiz başka bir hedef" açıklamasında bulundu.

        Ancak araştırmanın henüz ilk aşamalarda olduğu ve hayvanlardaki laboratuvar bulgularının, insanlarda her zaman aynı olmayacağı kaydedildi.

        REKLAM

        Araştırmayı finanse eden Ulusal Akıl Sağlığı Enstitüsü Müdürü Joshua Gordon, "Endişe hücrelerinin keşfedilmesi, anksiyetenin beyinde nasıl çalıştığını anlamak için bilim insanlarının yaptığı muazzam ilerlemenin en yeni örneğidir" dedi.

        Gordon, "Eğer yeterince öğrenirsek, endişeye yol açan kilit oyuncuların açma ve kapatma araçlarını geliştirebiliriz" açıklamasında bulundu.

        Kheirbek ve Kolombiya Üniversitesi'nden birkaç araştırmacının da içinde bulunduğu ekibin keşfettiği bu hücreler, beynin hipokampus tarafında bulunuyor. Bu kısım endişenin yanı sıra yön bulma ve hafızayla da ilgili.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ