Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Arda Ayten kimdir, kaç yaşında ve nereli? Milyoner Arda Ayten hayalini açıkladı!

        Arda Ayten kimdir, kaç yaşında ve nereli? soruları Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 Milyonluk büyük ödülü kazanmasının ardından merak konusu oldu.

        Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında seyirciler tarihi bir ana tanıklık etti. 19 yaşındaki Arda Ayten adındaki genç üniversite öğrencisi 1 Milyon TL değerindeki soruyu bilerek büyük ödülün sahibi oldu. Arda Ayten kazandığı para ile ne yapacağını, hayallerini açıkladı. İşteArda Ayten'in kısaca hayatı...

        ARDA AYTEN HAYALLERİNİ AÇIKLADI

        "1 milyonluk ödülü nasıl değerlendireceksiniz?" sorusuna cevap veren Arda Ayten, "Gelecek yaz öğrenebildiğim kadar dil öğrenmeye çalışacağım. Birkaç farklı enstrüman çalacağım. Kitaplarımın hepsini kendim basacağım. Hayatım boyunca üniversite okuyacağım. Ve bir öğrenci olarak öleceğim. Ve istediğim tüm hayallerim için çabalayacağım. Bu olmasa da çabalayacaktım. Ödül her şeyi hızlandıracak. Bu ödülle 50 bine yakın kitap alabilirim. Bu zaten hayatım boyunca okumayacağım bir sayı ama en azından önümde bir çıta olur." dedi.

        ARDA AYTEN KİMDİR?

        Arda Ayten Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde tıp fakültesi öğrencisi. 19 yaşında olan Arda Ayten kitaplara karşı büyük ilgisi olduğunu dile getiriyor. “Param olmadığı için senede sadece 150 kitap okuyabiliyorum” sözleri ile herkesi duygulandıran genç yarışmacı, yarışmadan altığı parayla daha fazla kitap alıp okuyacağını söylemişti.

        REKLAM

        Henüz 4 yaşındayken anne ve babası ayrılan Arda Ayten, babasının kendisini yıllardır aramadığını ifade etti. Arda Ayten, 1 milyonluk final sorusuna kadar gelmesiyle, yarışmada uzun zaman sonra bir ilke imza attı.

        https://www.instagram.com/ardaayten14/

        KİM MİLYONER OLMAK İSTER 1 MİLYONLUK SORU

        Kim Milyoner Olmak İster 5 Ekim 2019 tarihli yayınında Arda Ayten'in karşısına, "On kıtadan oluşan İstiklal Marşı'nın tamamında, bu kelimelerden hangisi diğerlerinden daha az geçer? soru çıktı. Şıklarda ise, Vatan, Kan, Toprak ve Yurt bulunuyordu.

        Arda Ayten, doğru cevap olan Toprak şıkkınısöyleyerek1 milyonluk soruyu doğru bildi. Arda Ayten ve ailesi gözyaşlarına boğuldu. Kenan İmirzalıoğlu genç yarışmacıyı tebrik etti.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ