Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Büyüledi... Arda Güler'e 6 dakika yetti! - Günün Fenerbahçe haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        UEFA Avrupa Ligi B Grubu 3. maçında AEK Larnaca'yı konuk eden Fenerbahçe, rakibini 2-0 mağlup ederek liderlik yolunda hataya izin vermedi. Bu galibiyetle grupta puanını 7'ye çıkaran sarı-lacivertlilerde Arda Güler'e taraftarı büyülemek için birkaç dakika yetti.

        2

        17 yaşındaki yıldız AEK Larnaca karşısında son dakikalarda oyuna dahil oldu. Genç futbolcu, 88. dakikada Michy Batshuayi'nin yerine oyuna dahil olurken, taraftarlar büyük sevinç yaşadı.

        3

        Değişiklik öncesinde sarı-lacivertli taraftlar ayağa kalkarak genç futbolcuya büyük destek olurken Arda topla her buluştuğunda alkış sesleri yükseldi.

        4

        Ceza sahası çevresinde ve içinde her topla buluştuğunda tehlike yaratan Arda'nın performansı Fenerbahçe taraftarlarının yüzünü güldürdü.

        5

        90+2'de topla buluşan Arda iki rakip futbolcuyla mücadeleye girişirken şık çalım ile rakiplerinden sıyrıldı ve taraftarı ayağa kaldırdı.

        6

        Rakip futbolcular, genç yıldızı durdurabilmek için faule başvururken 17 yaşındaki Arda'nın taraftarı büyülemesi için 6 dakika yeterli oldu.

        7

        61 DAKİKADA BİR SKORA KATKI YAPIYOR!

        Bu sezon sadece üç lig maçında forma şansı bulan Arda, oynadığı kısıtlı sürede istatistikleriyle Avrupa'yı sallayan isimlerden oldu

        8

        Geçen sezon 386 dakikaya 3 gol 4 asist sığdıran 17 yaşındaki yıldız bu sezon ise 163 dakikada 2 gol üretti.

        9

        Forma giydiği 61 dakikada skora katkı sağlayan Arda, aynı zamanda Opta'ya göre Süper Lig tarihine de henüz 17 yaş 171 gününde geçmişti.

        10

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Alanyaspor maçının ardından Arda Güler'in forma süresiyle ilgili soruyu yanıtlamış ve genç futbolcunun fiziksel olarak güçlü olmadığını dile getirerek şunları söylemişti:

        11

        "Arda henüz 17 yaşında bir oyuncu, herkes görmek ister, herkes o oynadığında mutlu oluyor görmekten. Ama hala tabii ki geliştirmesi gereken şeyler var. Ama hazır olduğunu düşünmüyorum. İstemek farklı, yapabilmek farklı. Adım adım ilerlemeli, kendini geliştirmeli. Fiziksel olarak çok güçlü değil, topsuz oyunda çok hızlı değil. Toplu oyunda yetenekli, iyi ama topsuz oyunda hala bazen ne yapması gerektiğini bilemeyebiliyor. Ama futbol sadece yetenek değil. Başka şeyler de var, eklemeniz gerekiyor. Arda da Türk milli takımının geleceği olacak. Buna tartışılmaz bir şekilde inanıyorum."

        Haberi Hazırlayan: Çağatay Çelik

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ