Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ardahan Üniversitesi Merkez Araştırma Laboratuvarı bünyesinde bulunan tekstür analiz cihazının kullanımı hakkında teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

        Firma yetkilisi Adem Göküş tarafından verilen eğitimde cihazın temel özellikleri anlatıldı. Tekstür analiz cihazının özellikle gıdaların tekstürel (yapısal) özelliklerinin tespitinde kullanıldığı belirtildi.

        Gıda sektörü dışında; kozmetik, eczacılık, sağlık bilimleri alanında da kullanılan bu cihaz sayesinde kurumların, AraştırmaGeliştirme (ArGe) ve Kalite Kontrol faaliyetlerini daha verimli şekilde yaptıkları ifade edildi.

        Eğitime, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, eğitimin düzenlediği laboratuvarı ziyaret ederek, cihazla ilgili bilgiler aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler