Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Deniz BAŞLI/ARDAHAN (DHA)ARDAHAN´da 'Beyaz söğüt kelebekleri' tarihi Kura Nehri köprüsü ışıklarının çevresinde uçuştuktan sonra, yolun üzerine düşerek öldü. Araç sürücülerinin şaşkın bakışları arasında ölüme uçan kelebekler, düştükleri kaldırımda beyaz bir örtü oluşturdu.

        Her yıl ağustos ayında, milyonlarca 'Beyaz söğüt' kelebekleri bir araya gelip, köprü ışıkları ve sokak lambaları altında dans ederek ölüme uçuyor. Geçen yıllara oranla bu yıl sayıları azalan kelebekler, bir süre tarihi Kura Nehri köprüsü ışıklarının etrafında uçtuktan sonra ölürken, düştükleri kaldırımda beyaz bir örtü oluşturdu. Binlerce kelebeğin ölüm uçuşunu izleyenler, kelebeklerin her yıl olduğu gibi bu yıl da ölüme sadık kaldıklarını ve son uçuşlarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

        Olay anında oradan olan bir kedi yavrusunun, uçan kelebeklerle oyun oynaması dikkat çekti.DHA-Genel Türkiye-Ardahan / Merkez Deniz BAŞLI

        2020-08-18 09:29:27

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler