Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ardahan’da etkili olan kar yağışı ve tipi, ArdahanŞavşat karayolunun Sahara Geçidi’nde ulaşımı aksatıyor.

        Kentte gece saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi etkisini sürdürüyor. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’ni Karadeniz’e bağlayan ArdahanŞavşat karayoluun 2640 rakımlı Sahara Dağı Geçidi’nde kar yağışı ve tipi sebebiyle ulaşım aksıyor. Ardahan’dan Artvin’in Şavşat ilçesine giden Tayfur Kılıç, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle aracının kaydığını söyleyerek geri dönmek zorunda kaldığını ifade etti. Kılıç, ’’Şavşat’a gidiyordum. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle aracım kayarak yoldan çıktı. Yoldan geçen sürücülerin de yardımıyla aracı kurtardık. Bu hava şartlarında gidemem diye geri dönmek zorunda kaldım.'' dedi.

        Karayolları ekipleri ise kar ve buzla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Ekipler ArdahanArtvin karayolu Sahara Geçidi ile ArdahanPosof karayolu Ilgar Dağı mevkisinde gece ve gündüz aralıksız çalışarak sürücülerin güvenli yolculuk yapmalarını amaçlıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler