Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ardıçlı Gölü'nde mest eden kış manzarası
        1

        Hava sıcaklığının yüksek kesimlerde sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü Erzurum'da, Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi'nde bulunan Ardıçlı Gölü'nün yüzeyi buz tuttu. İHA'nın haberine göre buzla kaplanan göl ile çevresi, seyrine doyumsuz bir manzara oluşturdu.

        2

        Derinliği 5 metre olan, yüzeyi buzla kaplanan gölü görmeye gelen ziyaretçiler, manzaranın çok güzel olduğunu söyledi. Ergan Dağı Kayak Merkezi'nin yanında bulunan göl, bölgeye gelen vatandaşların ilgisini çekti. Göl, fotoğraf tutkunlarının uğrak mekânı haline geldi. Ardıçlı Gölü'ndeki kış güzelliği, drone ile havadan görüntülendi.

        3

        Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık geçmesi; sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

        4

        Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere; Erzincan ve Iğdır’da 8, Erzurum’da 14, Ağrı ve Bayburt’ta 12, Ardahan’da 21, Kars’ta 15, Tunceli’de 4 derece olarak kaydedildi.

        5

        Kayak merkezlerinde kar kalınlığı ise; Palandöken Kayak Merkezi'nde 32, Konaklı Kayak Merkezi'nde 14 ve Bayburt Kop Kayak Merkezi'nde 13 santimetre olarak ölçüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ