Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Arkadaşını öldürdüğü iddia edilen İngiliz kadına tahliye
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Antalya'da, arkadaşı İngiliz Pegram Reece'i (22) otel balkonundan atıp, öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Mary Meyers Kayley (31), tahliye edildi.

        İngiltere'den Manavgat ilçesi Side Mahallesi'ndeki 5 yıldızlı bir otele tatil için arkadaşı İngiliz Mary Meyers Kayley ile gelen Pegram Reece, 12 Mart'ta otelin balkonundan düşüp, hayatını kaybetti. Çalışma başlatan jandarma ekipleri, maktul ile arkadaşı Kayley'in olaydan önce odada tartışıp, kavga ettiklerini belirledi. Gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen Kayley, 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Yapılan incelemede Reece'in kanında kokain tespit edildi.

        ÖMÜR BOYU HAPİS TALEP EDİLDİ

        Olayla ilgili Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlandı. İddianamede, maktul ile şüphelinin 11 Mart'ta tatil yapmak için Side'ye geldikleri belirtilerek, İngiliz uyruklu Pegram Reece'nin saat 03.00 sıralarında görevli güvenlik görevlisince otel odasının balkon kısmının alt kısmında yüz üstü yatar ve hareketsiz halde bulunmasının ardından soruşturma başlatıldığı anlatıldı.

        İddianamede, kıskançlık nedeniyle maktul ile tartışan şüphelinin, aldığı alkolün etkisi ile Pegram Reece'in kıyafetlerini otel odasının balkonundan attığı, ardından bir şekilde etkisiz hale getirmek için maktulü balkondan atıp, ölümüne sebebiyet verdiği belirtildi. Şüphelinin 'kasten öldürme' suçunu işlendiğini belirten savcı, ömür boyu hapis cezası talep etti.

        İKİNCİ DURUŞMADA TAHLİYE KARARI

        Davanın ikinci duruşması, Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada ifade veren Mary Meyers Kayley, "İlaçlar kullanıyorum. Psikolojik rahatsızlığımın olduğunu düşünüyorum. İngiltere'den raporum var; psikolojik sorunlarımın olduğu yazılı. Tahliye edilmemi talep ediyorum" dedi.

        "BALKON DEMİRİNDEN AŞAĞI DOĞRU ATMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR"

        Sanık avukatı Murat Göl de müvekkilinin mart ayından beri tutuklu olduğunu belirterek, "Bir kişi, öldürdüğü kişi ile aynı yerde durmaz. Suçu işler işlemez olay yerinden kaçar. Oysa müvekkilim kaçmayıp, otel odasında uyumuştur. Yine ölen şahıs da otopsi raporundan elde edildiğine göre 2,48 promil alkollü olup, ayrıca kanında ölmeden önce kokain ve prozac kullandığı sabittir. Bu 3 maddenin kullanılması, hele ki birlikte kullanılması durumunda kişide halüsinasyon görülmesi kuvvetle muhtemeldir. Böyle bir durumda kişiler intihar etmeye meyilli duruma gelirler. Yine müvekkilim kendisinden katbekat ağırlıkta olan ölen şahsı kaldırıp, balkon demirinden aşağıya doğru atması mümkün değildir" diye konuştu.

        "AYAKLARININ ÜZERİNE DÜŞMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

        Göl, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan olayın atmadan mı düşmeden mi kaynaklandığı konusunda raporun gelmediğini de belirterek, "Olayda ölen Pegram Reece'i, velev ki atmış olduğu düşünülse dahi fizik kurallarına göre atılan şahıs ayaklarının üzerine düşmesi mümkün değildir. Zira vücudun ağırlık noktası, baş ve vücudun üst kısmıdır. Dolayısıyla baş durumuna göre düşmesi gerekirdi. Oysa ölen şahıs ayaklarının üzerine düşmüştür" diyerek, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

        Mahkeme heyeti de tutuklu sanığı 'Manavgat ilçesinin dışına çıkamamak suretiyle adli kontrol altına alınarak' tahliyesine karar verdi. Duruşma, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

        #video#786636

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ