Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TOKİ İstanbul kura çekiliş tarihleri takvimi: Arnavutköy, Esenler, Başakşehir, Çatalca, Tuzla, Silivri 2023 İstanbul TOKİ kura çekimi sonuçları açıklandı mı?
        1

        Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı konut projesi olarak nitelendirilen TOKİ kuraları canlı yayında, noter huzurunda ve yurt genelinde gerçekleştirilmeye devam ediyor. İstanbul TOKİ kura takvimine ilişkin araştırmalar ise güncellenen TOKİ takvimi sonrasında hız kazandı. İşte İstanbul TOKİ kura tarihlerine ilişkin güncel bilgiler...

        2

        YENİ ETAP BAŞLADI!

        Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı projesi olarak adlandırılan TOKİ kuralarında yeni etap başladı. İşte il il TOKİ kura tarihleri;

        30 - 31 Ocak: Aydın 3 bin 72 konut

        1 Şubat: Çanakkale 1290 konut

        1 - 3 Şubat: Manisa 4 bin 94 konut

        4 Şubat: Uşak 1050 konut

        5 - 6 Şubat: Kütahya 2 bin 280 konut

        7 - 8 Şubat: Afyonkarahisar 3 bin 125 konut

        3

        TOKİ TUZLA KURA ÇEKİLİŞİ YAPILDI!

        İstanbul Tuzla Aydınlı Mahallesi, Konaşlı Mevki Konut Projesi’nde inşa ettirilen 508 evin kura çekilişi 30 Kasım günü saat 11:00'de yapıldı. 2+1 218 adet ve 3+1 290 adet olmak üzere toplamda 508 adet konutun hak sahipler Konut Belirleme Kurası ile belirlendi. TOKİ kura çekimi sonuçları TOKİ'nin internet sitesinden yayınlandı.

        4

        BAŞAKŞEHİR, ARNAVUTKÖY, ESENLER, ÇATALCA, SİLİVRİ, TUZLA TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

        TOKİ İstanbul kura çekimi; Başakşehir, Arnavutköy, Esenler, Çatalca, Tuzla ve Silivri ilçelerinde toplamda 50 bin konutu kapsıyor.

        Henüz İstanbul TOKİ kura çekim tarihi belli olmadı. Tarihler açıklandığında haberimize ekleme yapacağız.

        5

        TOKİ KURALARI 2023 MART AYINDA TAMAMLANACAK

        Noter huzurunda, şeffaf bir şekilde gerçekleştirilecek TOKİ sosyal konut kura çekilişi 6 ay içinde tamamlanacak. Buna göre 250 bin konutun hak sahibi 2023 yılının Mart ayı içerisinde belli olacak.

        Bakan Kurum, "İnşallah tüm yuvalarımızı, konut arsalarımızı, iş yerlerimizi 2 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz Hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

        6

        TOKİ 3+1 VE 2+1 KONUT FİYATLARI NE KADAR?

        2 trilyon TL'den fazla ekonomik hareketliliğe yol açarak, hem konut hem de kira fiyatlarını düşürmesi beklenen projede, 3+1 konutların başlangıç fiyatı 850 bin TL şeklinde açıklandı. Proje kapsamında inşa edilecek 2+1 konutların başlangıç fiyatı ise 608 bin TL olacak.

        7

        TOKİ KURA SONUCU SORGULAMA EKRANI

        TOKİ kura çekimi hakkında açıklamalarda bulunan Kurum, "81 ilimizde ayrı ayrı kuralarımızı noter huzurunda çekeceğiz. Dijital ortamda bu kurallar yayınlanacak. Vatandaşlarımızın gözleri önünde kuralar çekilecek ve hak sahipleri belirlenecek" şeklinde konuştu.

        TOKİ KURA SONUCU SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

        8

        TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ İADELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

        Kurada hak sahibi olamayanların başvuru bedelleri kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş günü sonrasında iade edilecek. Başvuru iptal edilenler de kurayı beklemeden başvuru bedelini iade alabilecek. Kurada hak sahibi olamayanlar, TOKİ başvuru ücreti iadelerini başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecekler.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ