Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Arnold Schwarzenegger'den "nefreti sonlandırma" çağrısı - Magazin haberleri
        1

        Hollywood yıldızı ve eski Kaliforniya valisi Arnold Schwarzenegger, 2. Dünya Savaşı sırasında Alman işgali altındaki Polonya’nın güneyinde yer alan Auschwitz Kampı'nı gezdi.

        2

        "BU BİZİM ANLATMAMIZ GEREKEN BİR HİKAYE"

        Schwarzenegger, Naziler tarafından 3 yaşındayken tıbbi deneylere tabi tutulan bir kadınla sohbet ettikten sonra, "(Holokost) Bu yaşaması gereken bir hikaye ve bu bizim tekrar tekrar anlatmamız gereken bir hikaye" değerlendirmesinde bulundu.

        3

        "NEFRETİ SONLANDIRMA" ÇAĞRISI

        75 yaşındaki aktör, Auschwitz Yahudi Merkez Vakfı'nı ziyaret ederek, "Nazi savaşında yer almış bir askerin oğlu olarak" nefreti sonlandırma çağrısında bulundu.

        4

        Vakfın Başkanı Simon Bergson ile de bir araya gelen Schwarzenegger, "Ön yargıyla birlikte savaşalım ve onu tek seferde herkes için sonlandıralım" ifadelerini kullandı.

        Bergson ise "Arnold ve ben, bir nesil içinde nefretin tamamen yön değiştirebileceğinin canlı kanıtıyız" dedi.

        5

        Aslen Avusturyalı olan Schwarzennegger, babası Gustav Schwarzenegger'in Nazi askeri olarak savaşa katıldığını söylemişti.

        6

        Arnold Schwarzenneger, sosyal medya üzerinden Ukrayna Savaşı'na ilişkin yayınladığı videoda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i, "Rus askerlerini kendi hırsı uğruna feda etmekle" suçlamış ve "Rus halkına yalan söylendiğini" belirtmişti.

        7

        Söz konusu videoda babası ile olan hatıralarına da ver veren Schwarzenneger, babasının 2. Dünya Savaşı sırasında Leningrad'ta yaralandığını ve savaştan hem fiziksel hem duygusal olarak zarar gördüğünü dile getirmişti.

        Fotoğraflar: AA, Reuters.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ