Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Artık Türkiye'de de üretilecek

        Başkentte 70 milyon lira maliyet ile kurulacak tesiste yerli ırk geliştirilecek, domuz yerine helal kesim olan dana ve koyun tercih edilecek. RD Global Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Dinç," Ankara'da kuracağımız tesis ile ülkemizin bu alandaki 200 milyon dolarlık ihtiyacını karşılamış olacağız" dedi.

        Özellikle diş hekimliği, ortopedi-travmatoloji, beyin ve omurilik cerrahisi, kalp ve damar cerrahisi alanlarında sıklıkla kullanılan bu ürün dünya genelinde sadece bir kaç ülkede üretiliyor.Türkiye Biyolojik greft, bio malzemeden üretilmiş doku, bio malzemeden üretilmiş kalp kapakçığı, valfler ve ilaç sektöründe kullandığı hayvansal hammadde ihtiyacının yüzde 100'ünü ithal ediyor. Ankara'ya 70 milyon lira maliyet ile yerli biyolojik kalp kapakları ile greft üretim tesisi kurulacak.

        REKLAM

        RD Global Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Dinç "Yerli ve milli üretim biyolojik kalp kapakları, bio malzemeden üretilmiş dokular ve biyolojik greftler ile hem maliyetler ciddi anlamda düşecek hem de sermaye yurt içinde kalarak araştırma ve geliştirmeye aktarılacak" dedi.

        İLK PROTOTİP 2019 OCAK'TA ÜRETİLMİŞ OLACAK

        2019 ocak ayı itibari ile prototip biyolojik kalp kapakları, bio malzemeden üretilmiş dokular ve biyolojik Greftlerin üretimine başlayacaklarını vurgulayan Dinç; Avrupa, Amerika, Kanada, Avustralya ve Japonya pazarlarında kısa sürede yer almayı hedeflediklerini söyledi.

        Dinç, yapılan yatırım ile 2023'den itibaren Türkiye'nin ihtiyacının tamamının karşılanacağını belirtti. Proje ile ülke kaynaklarının sınırları içerisinde kalacağını sözlerine ekleyen Dinç açıklamasına şöyle devam etti:

        "İthalatı önleyerek aynı zamanda ihracat yaparak katma değerli ürün üretilecektir. Ülkemiz dünyada Türk Grefti ile marka haline gelecektir. Ülkemiz dünya genelinde milyarlarca dolar değerinde olan biyolojik kalp kapakları pastasından ciddi bir pay kapacaktır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ