Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Asfaltı sanatla onarıyor!
        1

        Fransa’da Ememem adlı mozaik sanatçısı, 2016’dan itibaren asfaltlar ve kaldırımlarda zamanla oluşan çatlakları mozaik sanatıyla dolduruyor.

        2

        DHA'nın haberine göre Ememem, oluşan çatlağın ölçülerine uygun mozaik eserleri ortaya çıkartarak şehrin asfalt ve kaldırımlarını sanatla onarıyor.

        3

        Ememem, kaldırım çatlaklarını mozaik sanatıyla onarmaya 2016 yılında Lyon kentinde başladı.

        4

        Daha sonra Fransa’nın diğer kentlerinde de kırık, çatlak ve deforme olmuş kaldırımlarını onarmak için mozaik sanatını kullandı.

        5

        Kaldırımların gri renginin arasındaki boşlukları renkli mozaik eserleriyle süsleyen Ememem’in çalışmaları ünlenerek Oslo, Melbourne ve York gibi dünyanın büyük kentlerinin kaldırımlarında da yer aldı.

        6

        Basında ilk defa ‘Kaldırım Cerrahı’ olarak adlandırılan Ememem, kendini onarım sanatçısı ve yaptığı işi de ‘delik onarım sanatı’ olarak nitelendirdi.

        7

        Mozaik sanatçısı bugüne kadar çoğunlukla Fransa kentleri olmak üzere kaldırımlarda yer alan çatlak ve delikleri mozaik eserleriyle doldurdu.

        8

        Ememem atölyesinde, galeri ve uluslararası çağdaş sanat fuarları için daha önce yaptığı kaldırım mozaiklerinin bir benzerini hazırlayarak Fransa, Norveç ve İsviçre’de sergiledi.

        9
        10
        11
        12

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ