Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Asgari ücrete zam var mı? Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeşil ışık geldi! Asgari ücrete ikinci zam gelecek mi? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Asgari ücrete bu yıl içerisinde ikinci zam gelecek mi? Temmuz ayında asgari ücrete ikinci zam gelecek mi? Normal şartlarda asgari ücrete yılda bir defa zam yapılıyor. Ancak enflasyon oranlarında süren yüksek seyir ve Rusya - Ukrayna arasındaki savaşın dünya ekonomileri ve dolaylı olarak Türkiye ekonomisi üzerindeki etkileri nedeniyle 2022 asgari ücret ikinci zammı gündeme geldi.

        2

        Asgari ücrete ikinci zam muamması devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalar geldi. Gelen açıklamlar, asgari ücrete Temmuz ayında ikinci zamma yeşil ışık olarak değerlendirildi.

        3

        “Gerekirse yıl ortasına doğru enflasyon ve günün koşulları değerlendirilerek tekrar bir değerlendirme yapılabilir” sözleri hatırlatılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakanımız sendikalarla görüşmelerini sürdürüyor. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır” ifadelerini kullandı.

        4

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücrette ikinci zam sorusuyla ilgili açıklaması şöyle:

        "Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır."

        5
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ