Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kuş tehlikesi

        İstanbul Atatürk Havalimanı'na inişteki bir uçağın pilotu kuşlara çarpmış olabileceği bilgisini paylaşınca bu sırada iniş hazırlığı yapan THY'ye ait Odessa, Kabil ve Elazığ'dan gelen uçaklar pisti pas geçmek zorunda kaldı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın aktardığı bilgilere göre, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda alınan önlemlere rağmen uçaklar için kuş tehlikesi devam ediyor. Bugün de saat 12.16 sıralarında iniş yapan bir uçağın pilotu hava trafik kontrolörüne "Efendim pist route noktasında muhtemelen kuşlara vurduk bilginize" anonsu yaptı. Bunun üzerine piste ölü kuş olup olmadığının kontrolü için ekip gönderildi. Pist üzerinde yapılan kontrol sırasında Türk Hava Yolları'nın Odessa, Elazığ ve Kabil'den İstanbul'a gelen uçakları pas geçmek zorunda kaldı.

        EN ÇOK MARTI VE LEYLEK ÇARPIYOR

        En çok uçaklara çarpan kuş türlerinin başında martı ve leylekler geliyor. Yırtıcı kuş sesi çıkartan mobil araçlar dışında en çok kuşların görüldüğü Ataköy-Florya yönündeki 05-23 numaralı pist şerit sahası içerisine de 4 adet patlar kuş kovma cihazı yerleştirildi. Yaklaşık 6 kilogramlık bir kuşun saatte 300 kilometre ile giden uçağa çarpma etkisi 550 kilogramlık kuvvete eşdeğer olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor. Atatürk Havalimanı'nda kuşlar en çok Ataköy-Florya yönündeki 05-23 numaralı pistin yaklaşma yüzeyi, Sefaköy ile Ataköy tarafındaki pist başlarında ve Florya yönündeki yaklaşma yüzeyinde tespit ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ