Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa'da sel alarmı: İngiltere'de hayati tehlike uyarısı!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İngiltere'nin güneydoğusu ve başkent Londra'yı etkisi altına alan sele karşı "hayati tehlike" uyarısı yapıldı.

        Selin vurduğu Londra'nın Victoria tren istasyonunda seferler iptal edildi.

        "HAYATİ TEHLİKE" UYARISI

        İngiltere'nin ulusal meteoroloji servisi Met Office, haftalardır süren sıcaklık ve kuraklığın ardından gelen şiddetli yağışlar sonrası alarm seviyesini sarıya çıkararak, vatandaşlara "hayati tehlike" uyarısı yaptı.

        Met Office’in uyarısı, ülkenin en büyük su ve atık su hizmetleri şirketi Thames Water’ın, güney bölgelerde su kullanımına kısıtlama getirmesinin ardından geldi.

        Temmuz ve ağustosta 40 dereceyi bulan rekor seviyede sıcaklıklar yaşanırken, bu yılki yağış oranları İngiltere’nin güneydoğu kesimlerinde yüzde 10'a kadar düşmüştü.

        REKLAM

        HAYATI FELÇ ETTİ

        BBC'nin haberine göre, Nottinghamshire'daki Worksop kasabasındaki aşırı yağışın yol açtığı sel nedeniyle, bazı demir yolu ve otobüs seferleri askıya alındı.

        Yetkililer, bölgede haftalarca süren sıcak hava koşulları ve kuraklığın ardından gelen yağışın, ağustos aylarındaki ortalama yağış miktarının yaklaşık iki katı olduğunu bildirdi.

        Sosyal medyada yer alan videolarda, kasabadaki yolların ve arabaların sular altında kaldığı, bir süpermarketi su bastığı görüldü.

        Son dönemde güneyden gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle tarihinin en yüksek sıcaklıklarını yaşayan İngiltere'de 19 Temmuz'da termometreler 39 santigrat dereceyi görmüştü.

         Fransa sele teslim
        Fransa sele teslim Haberi Görüntüle

        FRANSA SELE TESLİM

        Fransa'da dün başkent Paris'i olumsuz etkileyen fırtına ve sağanak, bugün ülkenin özellikle güney kesimini etkisi altına alarak faklı kentlerde sele yol açtı.

        Fransa Meteoroloji İdaresi, güneydeki Auvergne-Rhone-Alpes bölgesinde öğlen saatlerinde ve akşam üstü şiddetli fırtınalar meydana geldiğini, yerel saatle 19.00 sularında fırtınaların şiddetinin azaldığını bildirdi.

        REKLAM

        Saint-Chamond ve Amberieu gibi farklı kentlerde rüzgar hızının saatte 100 kilometreyi aştığı ve fırtınaların beraberinde dolunun etkili olduğu ifade edildi.

        Fırtına nedeniyle birçok ağaç devrildi, bazı evlerin çatısı uçtu.

        'TURUNCU' ALARM

        Fransa'da fırtına ve yoğun yağış riski sebebiyle ülkede "turuncu" alarmdaki vilayet sayısı 8'den 13'e yükseltildi.

        Ülkedeki diğer vilayetlerin tamamında aynı sebeple "sarı" alarm durumu devam ediyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ