Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Avrupa Süper Ligi kuruldu - Millileri bekleyen büyük tehlike - HABERLER - Futbol Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Avrupa futbolunda yaşanan iç savaş milli oyuncularımızı da vurdu. 12 Büyük kulübün kurucusu olduğu yeni lig, Avrupa futbolunu birbirine düşürürken UEFA ve FIFA da karşı atağa geçti. İki kurumun elindeki en büyük koz ise yasaklar...

        UEFA Başkanı Alexander Ceferin dün "Avrupa Süper Ligi'nde oynayacak futbolcuların, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nda oynaması yasaklanacak. Milli takımlarında oynamalarına izin verilmeyecek" dedi.

        Bu gelişmeler EURO 2020'de mücadele edecek olan A Milli Takımımız'ın üç ismini yakından ilgilendiriyor. Eğer tartışılan proje hayata geçerse Juventus'ta oynayan Merih Demiral, Liverpool'da kiralık olarak forma giyen Ozan Kabak ve Milan'ın yıldızı Hakan Çalhanoğlu EURO 2020'de görev alamayacak.

        REKLAM
         İstanbul finali tehlikede!
        İstanbul finali tehlikede! Haberi Görüntüle

        DİYALOG ÇAĞRISI

        İngiltere, İspanya ve İtalya'dan 12 futbol kulübünün katılımıyla "Avrupa Süper Ligi" adıyla kurulan yeni girişim, UEFA ve FIFA'ya diyalog çağrısında bulundu.

        Avrupa Süper Ligi tarafından FIFA Başkanı Gianni Infantino ile UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'e yollanan mektupta, söz konusu girişimin korunması için gerektiği takdirde yasal yollara başvurulacağı belirtilerek, "Organizasyonumuzun ayrıntılarını görüşmek ve futbol ekosistemindeki yerini belirlemek amacıyla FIFA ve UEFA ile görüşme talebinde bulunuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

         Avrupa futbolunu değiştiren gece!
        Avrupa futbolunu değiştiren gece! Haberi Görüntüle
         "Hiçbir Türk kulübü..."
        "Hiçbir Türk kulübü..." Haberi Görüntüle
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ