Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son dakika haberi: 51 yıl sonra ilke imza atacak! 3 milyar doları var - İş-Yaşam Haberleri

        ABD'li uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX'in patronu Elon Musk'ın, Ay'a göndereceği turistin kimliği açıklandı. Tarihi yolculuk için seçilen kişi Japon girişimci Yusaku Maezawa oldu.

        42 yaşındaki Maezawa, yanında 8 misafiri ile birlikte 2023 yılında Spacex'in yeni uzay aracıyla Ay'ın etrafından dolaşacak.

        Maezawa, hangi sanatçıları davet edeceği hakkında bilgi vermedi.

        "Jean-Michel Basquiat ve Andy Warhol gibi sanatçılar, uzaya gitme şansına sahip olsaydı nasıl eserler yaratacaklarını hep merak etmişimdir." diye konuşan Maezawa, sanatçıların içindekileri uyandırarak insanlık için muazzam eserler yaratmalarına vesile olmak istediğini belirtti.

        Dünya ile Ay arasında 382 bin 500 kilometrelik mesafe bulunuyor.

        REKLAM

        Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 1960'lı yılların sonunda Apollo programıyla Ay yörüngesine ilk yolculuğu gerçekleştirmişti. 1968-1972 arasında toplam 24 astronot, Ay yörüngesinde sefer yapmıştı.

        1972'deki Apollo görevinden bu yana hiçbir insan Ay'a ayak basmadı.

        BİR HAFTA SÜRECEK

        2023 yılında gerçekleşmesi planlanan bir hafta sürecek yolculuğun ücreti açıklanmadı. Elon Musk ödemeyi peşin aldıklarını ve parayı BFR'nin geliştirmeye harcayacaklarını belirtti.

        BFR ile Ay'a gidecek ilk uzay turisti Yusaku Maezawa Japon giyim markası Zozotown'ın sahibi ve 3 milyar dolarlık bir serveti bulunuyor.

        Yapılacak uçuşun bütün koltuklarını satın aldığını duyuran girişimci çocukluğundan bu yana Ay'a gitme hayalleri kurduğunu açıkladı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ