Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu AYBAR! Son dakika: İstanbul'da kar yağışı başladı! Kar yağışı İstanbul'da ne kadar kaç gün sürecek?
        1

        İstanbul'da beklenen kar yağışı 10 mart Perşembe sabahı itibariyle başladı. İl genelinde etkili olan kar yağışı şle mğcadele kapsamında ilk ve orta dereceli okullar ile üniversiteler tatil edilirken birçok kamu görevlisi izne gönderildi. Peki, kar yağışı ne zaman duracak? İşte kar yağışıyla ilgili merak edilenler

        2

        İSTANBUL’A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

        Türkiye 10-14 Mart tarihleri arasında Aybar kar fırtınası etkisi altına girdi. Çarşamba akşamı itibariylar yağışların önce karla karışık yağmur, ardından da kar yağışına dönmesi ve perşembe gününün ilk saatle Sibirya’da etkili olan Aybar kar fırtınası Perşembe ve Cuma günleri, başta İstanbul olmak üzere birçok ilde etkilerini gösterecek.

        3

        İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

        Başta İstanbul olmak üzere tüm yurdu etkisi altına alacak olan Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının yağışının yeni hafta başına kadar devam edeceği öngörülüyor. Sıfırın altında seyretmesi beklenen soğuk havanın 3 gün sürmesi ve Cumartesi günü yağışlı havanın İstanbul'u terk etmeye başlaması bekleniyor.

        4

        AKOM’DAN İSTNABUL İÇİN KAR UYARISI!

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Kordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul için kar uyarısı yayınladı. AKOM’un açıklaması şu şekilde; “İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun tamamına yakın bölümü Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisi altına girmeye hazırlanıyor. Karadeniz üzerinden bölgemize giriş yapması beklenen sistem nedeni ile hâlihazırda mevsim normalleri altında (5-8°C) seyreden sıcaklıkların Çarşamba akşam saatlerinden itibaren 0°C’ler civarı ve altına gerileyeceği, beraberinde il genelinde yer yer kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanacağı, soğukların tüm hafta süreceği tahmin ediliyor.”

        5

        KAR KALINLIKLARI OLUŞABİLİR

        Kuvvetli (40-60km/s) kuzeyli rüzgârların Karadeniz üzerinden geçerken nem ile beslenecek olması sebebi ile Ocak ayında yaşanan kar yağışına yakın kar kalınlıklarının oluşma ihtimali bulunuyor.

        6

        AYBAR KAR FIRTINASI NEDİR?

        Türkiye’yi etkisini altına alacak olan Sibirya kökenli Aybar Kar Fırtınası gündeme geldi. Geniş bir alanı etkilemesi beklenen kar fırtınasına görkemli, heybetli anlamına gelen Aybar ismi verildi. İstanbul’da Ocak ayının son haftasında etkili olan kar fırtınasına ise Avar ismi verilmişiti.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ