Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'ın Yenipazar ilçesi Karaçakal Yaylası'nda geleneksel hale getirilen Yörük Şenlikleri bu yıl 5 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.

        Yörük ve Türkmen kültürünü tanıtmak ve yaşatmak amacıyla her yıl düzenlenen Yörük Şenlikleri'nin bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek. Renkli görüntülere sahne olması beklenen şenlik için hazırlıklar tamamlandı. Yörüklerin hayatının temsili olarak canlandırılacağı şenlikte mevlid okutularak gün boyu çeşitli ikramlarda bulunulacak. Mehteran gösterileri ile başlayacak şenlikte Türk Sanat Müziği sanatçılarından Fatma Meşe Öz ile Nazmi Akkuş da sahne alacak. Türkiye'nin çeşitli illerinden yörüklerin şenliğe katılacağını kaydeden YenipazarKaraçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Çobanoğlu, "Yörük ve Türkmen kültürünü tanıtmak ve gelecek nesillere aktararak yaşatmak için şenliklerimizi düzenliyoruz. 2006 yılından bu yana sürdürdüğümüz şenliğimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi.

        Belediye olarak şenliği desteklediklerini kaydeden Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden de, "Yörüklük kültürünü yaşatmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Belediye olarak bu kültürün yaşatılması için maddi ve manevi tüm desteğe her zaman hazırız" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler