Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Nazilli Ticaret Odası (NO) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, “Çilek gibi katma değeri yüksek ürünlere öncelik vermeliyiz” dedi.

        Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, yaptığı açıklamada; “Her yıl çeşitli etkinlikler ile tekrarlanan bu organizasyonun bölgemiz tanıtımına çok önemli katkısı olduğuna inanıyorum. Yapılan sosyal etkinlikler ve konserler bölgede yetişen, uluslararası üne sahip çileğin daha çok tanınmasını ve talep edilmesini sağlamaktadır. Bu etkinin daha çok olması ve daha çok katma değer yaratılması için de ürünün sadece taze meyve olarak değil, işlenmiş vaziyette çilekten mamul çeşitli ürünler halinde piyasaya çıkarılmasında fayda görüyorum. Tarım ürünlerimizi sadece taze olarak yılın birkaç ayında değil, senenin tüm aylarında işleyebilecek, pazara farklı gıda ürünleri verebilecek işletmeler kurmadığımız sürece istenilen gelir seviyesine hiçbir zaman ulaşamayacağımız kanaatindeyim. Bölgenin ticaret odası olarak; 2013 yılından itibaren düzenli bir şekilde yurt dışı gıda fuarlarında stant açıyor, isteyen üyelerimizin ürünlerini sergiliyor, ihracatlarını kolaylaştırıyoruz. Yapılan bütün projelerde, Oda adına hazırlanan bütün görsellerde yerli ürünlerimize mutlaka yer veriyoruz. Atça ve Sultanhisar verimli toprakları, tarihteki kahramanlıkları ve çalışkan insanları ile bölgemizin en önemli yerleşim ve tarım alanlarındandır. Burada yapılacak her faaliyet, burada yapılacak her yatırım bölgemiz insanının refah düzeyini doğrudan etkileyecektir” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler