Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın’ın Koçarlı ilçesinde, bir kahvehanenin ortasında yer alan yaklaşık 3 asıra tanıklık eden çınar ağacı, sıcaktan bunalanların imdadına yetişiyor.

        Koçarlı Dedeköy Mahallesi Tokatbaşı mevkiindeki ismini verdiği Çınaraltı Kahvesi’nde oturan vatandaşlar, yaşanan bunaltıcı sıcaklardan ağacın gölgesi sayesinde kurtuluyor. Anıtlar Kurulu tarafından Anıt Ağaç olarak tescillenen Çınar ağacı ihtişamı ile göz doldururken, sadece sıcaktan bunalanların uğrak yeri değil, bölgedeki kuşlara da ev sahipliği yapıyor. Çınar ağacının gölgesinde kahvede oturan vatandaşlar sırtlarını yasladıkları ağacın altında çay keyfi yapmayı da ihmal etmiyor.

        Ağacın ismini verdiği Çınaraltı Kahvesini işleten Baba Ejder Adıgüzel ve oğlu Necip Adıgüzel anıt ağaca gözü gibi baktıklarını ifade etti.

        Baba Ejder Adıgüzel, kahvehanenin işletmesini yaptıklarını belirterek, “Oğlumla yaklaşık 3 yıldır burayı işletiyoruz. Buraya adını veren Çınar ağacımızda buranın simgesi olmuş durumunda. Yaklaşık 300 yıllık olduğu tahmin ediliyor. Yani üç asra tanıklık etmiş bir ağacın gölgesinde bulunuyoruz. Bizde ağacımıza gözümüz gibi bakıyoruz. Gövdesi ve dalları ile hem bizleri serinletiyor, hem de birçok kuş yuvasına ev sahipliği yapıyor” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler