Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Söke İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ile Söke Belediyesi tarafından Söke’ye bağlı kırsal mahallelerde mera mevzuatı ile ilgili bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriliyor.

        Mera alanlarının ıslah edilerek korunması ve halkın kullanımına sunulması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Söke İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ile Söke Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü teknik ekipleri çalışmalarını yoğunlaştırdı. Söke’ye bağlı Gölbent Mahallesi’nde mera alanında inceleme yapılırken, kahvehanede mera mevzuatı hakkında üreticilere bilgilendirme yapıldı.

        Yapılacak çalışmalarla meraların haklın daha rahat kullanımının sağlanarak, köylerde yaşayan vatandaşlar için hayvancılık maliyetlerini düşürmek ve daha kaliteli üretimin yapılmasını sağlamak amaçlanıyor.

        Toplantında Aydın İl Tarım Müdürlüğünden Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Songül Özsakarya Çilingir ve Dr. Engin Tan, Söke İlçe Tarım Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Talip Altun, Söke Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Pakize Toksöz Özgün, Gölbent Mahalle Muhtarı Ahmet Yemiş de bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler