Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çevre gönüllülerinin bir araya gelerek oluşturduğu Söke Çevre Platformu, dünyada 150’den fazla ülkede 2027 Eylül tarihleri arasında yapılacak İklim Grevine katılma çağrısı yaptı.

        Söke Belediye meydanında gerçekleşen kitlesel basın açıklamasında açıklamayı platform adına Söke EmekliSen Başkanı Celal Gümüş yaptı.

        Dünyada yaşanan iklim krizine dur demek için yerkürenin her yerinde gencecik insanların sokağa çıktığını ve İklim Grevini başlattıklarını belirten Celal Gümüş; “2027 Eylül tarihleri arasında okullarımızdan, iş yerlerimizden, evlerimizden sokağa çıkarak genç iklim grevcileri ile birlikte fosil yakıt çağının sonlanmasını isteyeceğiz. Hep birlikte alarm zillerini çalacağız. Hükümetlere artık hiçbir şeyin eskisi gibi gitmeyeceğini göstereceğiz. Yaşadığımız her alanda dünyanın en büyük iklim grevini gerçekleştirmek için herkese ihtiyaç var. İklimi değil, sistemi değiştirelim” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler