Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın’da 2019 yılında başlatılan proje ile üretimi yapılan erkenci kayısı fidanlarının kontrolleri Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından kontrolleri yapılıyor.

        2019 yılında başlatılan ve S.S. Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından üretimi gerçekleştirilen erkenci kayısı çeşitlerinin fidanlık kontrolleri teknik elemanlarca periyodik olarak yerinde yapılmaya devam ediyor.

        Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bu kapsamda, proje öngörülen takvimde devam etmekte olup, fidanlar AralıkOcak ayı içerisinde kapama bahçe kurmak üzere İlimiz çiftçilerine dağıtımı yapılmış olacaktır. İlimizin özellikle EfelerKuyucak hattında kalan havzası taş çekirdekli meyvelerin ideal olarak yetiştiriciliğinin yapılabildiği alanlardır. Alınacak olan fidanlar yeni tescil edilmiş ve özellikle dış piyasada aranan çeşitler olup, yüksek piyasa değerine sahiptir” denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler