Burhan CEYHANCemal YILDIRIM/AYDIN, (DHA)AYDIN'ın Efeler ilçesinin Ilıcabaşı Mahallesi'nde sepet üreterek geçimini sağlayan Roman vatandaşlar, müşterilerden gelen talep üzerine 'armut ve karpuz' şekilli abajur yapımına başladı. Aydın Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz, "Müşterilerin talepleri sonrası armut ve karpuz abajur üretimini ilk kez yaptık. Nasip olursa, bu yaz piyasaya süreceğiz" dedi.
Efeler'de 3 bin kişinin yaşadığı Ilıcabaşı Mahallesi'nde sepet üretimiyle geçimini sağlayan Roman vatandaşlar ayrıca kitaplık, şemsiye, sandalye ve köpek kulübesi gibi çeşitli ürünler de yapıyor. Roman vatandaşlar son olarak gelen talep üzerine 'karpuz ve armut' şekilli abajur üretimine başladı. Bir ustanın günde en fazla 5 adet yaptığı abajurun tanesi 100 liradan satılıyor. Bu ürünlerin en çok, restoran ve oteller tarafından tercih edildiği belirtildi.
Aydın Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz, "Geçen yıl müşterilerin bizden istediği talepler vardı, değerlendirdik. Ustalarla hep birlikte oturduk. Talep sonrası armut ve karpuz abajur üretimini ilk kez yaptık. Nasip olursa, bu yaz piyasaya süreceğiz. Ustalarımızın el becerisine göre günde üç ila beş arası yapabiliyorlar. Bu abajurları genelde sahil bölgelerine, başta Marmaris olmak üzere Bodrum, Çeşme, Antalya ve diğer turizmin ağırlıklı olduğu bölgelere göndermekteyiz. Genelde restoran ve oteller istiyor. Fiyatı 100 liradan satılıyor" dedi.
Kargı bulmakta zorlandıklarına değinen Aydeniz, "Aydın bölgesindeki kargı tüketimimiz bize yetersiz kalıyor. Bu kargıların bir kısmını da Afyonkarahisar'ın Eber Gölü'nden, Bolvadin ilçesinden ve Kayseri'nin Develi ilçesinden getirmekteyiz. Ilıcabaşı Mahallemizde 3 bin kişi yaşamaktadır. Bunların çoğunluğu hasırcılık yaparak geçimlerini sağlıyor. Yıllık 25 TIR, kargı malzemesi kullanmaktayız. Yani 500 ton civarında kargı tüketimi yapmaktayız" dedi.
Üreticilerden Ecevit Durgun ise "Küçük yaşlardan beri bu işi yapıyorum. Türkiye'nin her iline yolluyoruz. Geçimimizi sağlıyoruz" dedi. Semiha Taşçı da "Evde çalışarak çocuklarımızın ekmek parasını çıkarıyoruz" dedi.DHA-Genel Türkiye-Aydın Burhan CEYHANCemal YILDIRIM
2021-02-24 09:53:39
-
Son Dakika
-
Canlı Yayın
- Gündem
- Ekonomi
-
Dünya
- Spor
- Magazin
-
Kadın
-
Soru Bankası
- Sağlık
-
Yazarlar
-
Yaşam
-
Çocuk
- Teknoloji
-
Kültür Sanat
-
Gastro
-
Röportajlar
-
Grafik Haber
- Galeri
- Video
- Akıl Oyunları
-
Yerel Haberler
- Servisler
- Portallar
-
Hafta Sonu
- 7x24
-
Vefat
-
Künye
Copyright © 2020 - Tüm hakları saklıdır.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.