Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ADÜ AramaKurtarma Ekibine yönelik olarak 'Yangın Eğitimi ve Tatbikatı' düzenlendi.

        Yangın eğitimi ve tatbikata; Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emine Gerçek Öter, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gürkan Yılmaz, İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Öğr. Gör. Nadir Savaş Öter, Sivil Savunma Uzmanı Gülay Kandemir ve ADÜ AramaKurtarma Ekibinde yer alan akademik ve idari personel ile Umut AramaKurtarma Derneği üyeleri katıldı.

        İşyeri ve Sağlığı Koordinatörlüğü binasında yer alan İlkyardım Eğitim Merkezi'nin eğitim salonunda gerçekleştirilen teorik eğitimde; yanma ve yangınlar, orman yangınlarının oluşumu, önlemler, yangınlara müdahale, ekipmanların gösterilmesi konularında sözel ve demonstrasyon olarak eğitim verildi.

        Teorik eğitimin ardından aramakurtarma üyelerine; tatbikatta uygulamalı olarak yangın hortumlarının kullanımı ve müdahale hakkında bilgi verildi. Tatbikat, hortumları sarma, kullanıma hazır hale getirme, hortumu bağlantı oluşturarak daha uzak mesafelere göre koordine ederek yangına müdahale etme, basınçlı su olan hortumun kullanımı için yapılan uygulamaların ardından sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler