Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Osmanlıspor Aykut Kocaman'dan Osmanlıspor maçı yorumu - Futbol Haberleri

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Osmanlıspor maçının ardındanyayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Kocaman'ın değerlendirmesi şöyle:

        "İkinci attığımız gole kadar çok fazla değişen bir şey yoktu. Birinci bölüm özellikle alanı çok iyi kapattı Osmanlıspor. Çok fazla geçiş şansı vermedi. İkinci yarı Valbuena oyuna girdikten sonra bu konudaki sorunumuz da çözüldü.

        Gol olduktan sonraki süre, nispeten rakip biraz daha açılmaya başladı. İkinci golden sonraki süreç bizim adımıza olumlu şeylerin olduğu gibi takımın genişlemesi anlamında olumsuzlukları da getirdi. Bence ikinci gole kadar büyük değişkenlikler yoktu. Skor hamlelerinde biraz eksik kaldık. İkinci golden sonra biraz Türk işi futbola döndü. Yakalayamadıkları pozisyonlara girdiler.

        Alper oynadığı süre içinde yapmaya çalıştı ancak kapalı bir rakip vardı. Skoru elde etmek için zorluklar olacağı belliydi. Bu sadece Alper'in sorunu değildi, takımın genel sorunuydu."

        BASIN TOPLANTISI

        Kocaman, Osmanlıspor'u 2-0 yendikleri karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında, şampiyonluk şanslarını değerlendirdi.

        Kalan 6 maçta mutlaka 18 puan almaları gerektiğini vurgulayan Kocaman, şunları kaydetti:

        "Rakiplerimiz birbiriyle oynayacak. Ekstra birer hafta daha puan kaybetmeleri lazım. Cüneyt Çakır'a bir şey diyemiyorum. Beşiktaş maçında vermediği faul sonrası yediğimiz golle ikili averajı da kaybettik. İkili averaj da Medipol Başakşehir'in önündeyiz, Galatasaray'la eşitiz ama genel averajda şu anda gerideyiz. 72 puana ulaşmadan şampiyonluk kelimesini kullanmak çok zor. Sadece kendi aralarında değil, birer maçta daha puan kaybı yapmaları lazım. Bunu beklemekten başka şansımız yok."

        Kadıköy'de bu sezon yaptıkları puan kayıplarına dikkati çeken Kocaman, "İçerideki maçlarda puan kaybımız şampiyonluğu yitirecek kadar fazla oldu. Bireysel hatalar biraz ortadan kalkınca, zor gol yiyen ve zor pozisyon veren bir takım oldu. Puan ortalaması son 17 maçta herhalde en yüksek takım biziz. Çok anlamsız puanlar kaybettik ve şu anda bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Osmanlıspor'un da önemli bir takım olduğunu aktaran Kocaman, "Artık kazanılması gereken maçlar oynuyoruz. Bütün maçlarımızı kazansak da istediğimizi elde edememe durumumuz var. Kalan maçlarda temel amacımız kazanmak. Valbuena değişikliğiyle duran toplardaki kalitemiz arttı. İkinci ayrı doğru geçti. İkinci golden sonra 'Turkish futbola' döndük. Bir taraf hücum etti sadece. Son 20 dakika fazlasıyla fırsat verdik." diye konuştu.

        "AYNI 11'LE ÇIKARDIM"

        Aykut Kocaman, ikinci yarıda oyunda giren Mathieu Valbuena'yla ilgili gelen sorulara şu cevabı verdi:

        "Bu maç yeniden başlasaydı yine aynı kadroyla başlamak benim tercihim olurdu. Başlayan takım kadar bitiren takım da önemli. Bu işte yasalardan biri bu. Bu iş güzel ve iyi oyun değil maalesef 15-20 yıldır. Kazanmaya odaklı bir oyun. Sportif direktörlüğümde Fenerbahçe-Trabzonspor maçında 30'a yakın şut vardı ama kazanamadık ve şampiyonluk gitti. Çağlayanlar gibi aktığımız maçlar da vardı ama puanlar yitirdik. Kazanma odaklı bir oyun bu. Rakiplerin gücünü hesaplayarak, oyuncularımızın gücünü bilerek, planlama yapıyoruz. Oyuncuların asli görevleri verilen sürede istenen doğruları yapmak. Yine başlangıçta kafamda aynı takım olurdu."

        Futbolda büyük takımların maçlarında rakiplerin de konuşulması gerektiğini anlatan Kocaman, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Egemen takımları anlatırken rakipleri hiç yerine koyuyoruz. Bu oyunda böyle bir şey Barcelona, Real Madrid'de bile yok. Duran toplar önemliydi bugün. Bunun için de oyuncu değişikliğine gittim. Sonuçta bu takım kazandı. İlerleyen zamanlarda çok daha iyisi olacaktır doğru bir şekilde devam edersek."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ