Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Habertürk Akademi'de AYT, TYT, YKS, LGS online deneme sınavlarınızla sıralamanızı öğrenin! 7 Gün ücretsiz!
        1

        HABERTÜRK AKADEMİ NASIL KULLANILIR?

        Eğitim hayatı artık okullarla, dersliklerle sınırlı değil. Hem öğrenciler hem de öğretmenler teknolojiyi eğitimde daha sık kullanıyor. Habertürk Akademi, dijital eğitimde yeni bir adım olarak öğrencilerin kullanımına açıldı. Ortaokul ve lise öğrencileri için kanu anlatımları, soru bankaları ve deneme sınavlarıyla eğitimde destekleyici bir imkan tanıyan Habertürk Akademi 7 günlük ücretsiz deneme üyeliği ile öğrencileri bekliyor. Peki, Habertürk Akademi nedir, nasıl üye olunur? İşte adım adım Habertürk Akademi kullanma kılavuzu...

        2

        İlk olarak HT AKADEMİ ÜYELİK adresine tıklayarak isminiz, soyisminiz ve mail adresinizle bir üyelik oluşturmalısınız.

        3

        Üyeliğinizi oluşturduktan sonra sisteme mail adresiniz ve şifrenizle sisteme giriş yapabilirsiniz.

        4

        Sisteme giriş yaptığınızda öncelikle eğitim gördüğünüz sınıfı seçmeniz gerekecek. 5. sınıf, 6. sınıf, 7. sınıf, 8. sınıf, 9. sınıf, 10. sınıf, 11. sınıf Eşit Ağırlık, 11. sınıf Sayısal, 11. sınıf Sözel, 12. sınıf yani YKS SAYISAL, YKS EŞİT AĞIRLIK, YKS SÖZEL seçenekleri içinden hangi sınıftaysanız o sınıfı seçmelisiniz ki sistem sıınıfınıza özel dersleri ve soruları listeleyebilsin.

        5

        Her dersin kendi sayfalarına ulaşmak için ilgili derse tıklayın. Dersle ilgili Durumunuzu gözden geçirebilir, Çalışma Planına, Testlere, Konu Anlatımlarına, Raporlarına ulaşabilirsiniz.

        6

        Gerçek sınav deneyimi en önemli hazırlık. Türkiye genelinde on binlerce adayın katılımıyla gerçekleştirilen online deneme sınavları ile bu deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu sınavlardan aldığınız sonuçlara göre ders programınızı gözden geçirip planlı bir hazırlık sürecini yönetebilirsiniz. Sistem içindeki 15 deneme sınavının yanı sıra öğretmenlerin oluşturduğu deneme sınavlarından da yararlanabilirsiniz. Ayrıca testleri çözebilir ve kendi sınavlarınızı da oluşturarak deneme sürecinizin verimliliğini artırabilirsiniz.

        Genel Online Denemelerle birlikte Kişisel Online Denemeleri de görmek, tanımlamak için “TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE” düğmesine tıklayın. İlgili teste girmek için “oynat”, testin PDF dosyasını indirmek için “indir”, test raporuna ulaşmak için “rapor” düğmesine basın.

        7

        Sistemde toplam süresi 300 saati aşan, 7500’den fazla konu anlatımlı video bulunuyor. Yanlış yaptığınız soruların çözümlerini videolu anlatımla anında görebilirsiniz. İlgili konu hakkında daha fazla bilgi almak istediğinizde de konu anlatımı videolarını istediğiniz zaman izleyebilirsiniz.

        Dersler sekmesine tıklayarak konu anlatımına ulaşmak istediğiniz derse tıklayıp yan taraftaki listeden çalışma istediğiniz konuyu seçebilirsiniz.

        8

        Çalışma Planım ne demek?

        Zaman filtresini kullanarak, çalışma planı oluşturulurken dikkate alınacak başarı verilerinin zaman aralığını seçebilirsiniz. Böylece kısa veya uzun vadeli sonuçlarına göre planlama yapabilirsiniz. Dilim seçimini kullanarak Sınavda hedeflediğiniz dilimi değiştirerek çalışmalarınızda hangi konularda çalışma planı oluşturmanız gerektiğini gözlemleyebilirsiniz. Üstü kırmızı ile boyanmış konuların öncelikli olduğunu unutmayınız.

        9

        Çalıştığınız dersin sekmesi içindeki "TESTLER" sekmesine tıklayıp dersle ilgili testlere ulaşabilirsiniz.

        10

        Raporlar

        Genel Raporlar bölümünde, derslere göre net yüzdelerini gözlemleyebilirsiniz. Raporlarla ilgili detayları görmek için sağ taraftaki Ders isimlerine tıklayın.

        11

        Kişisel testler

        İlgili dersteki başarı ortalamanızı, çözülen toplam soru sayısını, toplam doğru sayısını, ortalama net oranını özetini görebilirsiniz.

        12

        BİREYSEL STANDART PAKET İÇİNDE NELER VAR?

        250.000 SORU

        5000 KONU ANLATIMI VİDEOSU

        TÜM KONULARA AİT HAZIR TESTLER

        TÜM SORULARIN ÇÖZÜM VİDEOLARI

        BENZER SORU ÖZELLİĞİ

        ANİMASYON/SİMÜLASYONLAR

        TÜRKİYE GENELİ DENEMELER

        ÖĞRENCİNİN OLUŞTURACAĞI KİŞİSEL TEST, DENEMELER

        SİSTEM TARAFINDAN KİŞİSEL ÇALIŞMA PLANI OLUŞTURMA, İZLEME

        DİJİTAL KOÇLUK: ÖĞRETİM HEDEFLERİNE UYGUN KİŞİYE ÖZEL YOL HARİTASI