Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Azerbaycan: Ermenistan PKK'lı teröristleri Karabağ'a getirdi

        30 yıla yakın bir süredir Ermenistan işgali altında bulunan Dağlık Karabağ'daki çatışmalar devam ediyor. Bölgedeki tansiyon artarak devam ederken Habertürk'ten Çetiner Çetin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Dairesi Başkanı Hikmet Hacıyev ile bir araya geldi.

        Hacıyev gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, bölgedeki çatışmaların devam ettiği ve Ermeni güçlerinin sivilleri silahlandırarak bölgeye getirdiği bilgisini paylaştı.

        GÖRÜŞMELERİ BAĞDAT BÜYÜKELÇİSİ YÜRÜTTÜ

        Hacıyev Habertürk'e yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın istihbarat başkanı ve Ermenistan'ın Bağdat Büyükelçisi'nin yakın tarihte 3 kere Bağdat'ta terör örgütü PKK ile görüşmeler yaptığını ve PKK ile yapılan görüşmeler neticesinde ciddi sayıda PKK'lı teröristlerin Karabağ'da getirildiğini söyledi.

        Dün sabah saatlerinde Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusuna ait 24 tank ve zırhlı aracı, 15 OSA tipli uçaksavar sistemini ve 18 İHA'yı imha ettiğini kaydetti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ