Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Baharatların raf ömrü ne kadardır ve nasıl anlaşılır? İşte, baharatların son kullanma tarihi
        1

        Son kullanma tarihi gıda güvenliği açısından önemli bir prosedür. Eğer bir ürünün son kullanma tarihi geçtiyse tüketilmemelidir. Paketli baharatların üzerinde genellikle son kullanma tarihi yazar. Ancak baharatı açık alıyorsanız herhangi bir son kullanma tarihi göremeyebilirsiniz. Böyle durumlarda baharatların raf ömürlerini bilmeniz gerekir.

        2

        BAHARATLARIN RAF ÖMRÜ ORTALAMA ÜÇ YIL

        Her baharatın, bitkiye göre raf ömrü değişir. Baharatın işlenme yöntemi, paketlenme ve saklanma koşulu raf ömrünü etkileyen faktörlerdendir. Ortalama olarak, çoğu kuru baharatın ve bitkinin raf ömrü üç yıldır.

        3

        Ancak bazı baharatların raf ömrü daha kısadır. Baharatların taze olup olmadığını anlayabilmek için dikkat edilmesi gereken birkaç yöntem vardır. Bunlar arasında renk değişikliği, aroma kaybı, küflenme ve böceklenme belirtileri yer alır. Bu işaretlerden herhangi birisi yer alırsa o baharatı atmanız gerekir.

        4

        BAHARATLAR NASIL SAKLANMALI?

        Bahartların raf ömürlerini uzatmak için serin, karanlık ve kuru bir yerde hava geçirmez şekilde saklamanız gerekir. Doğrudan güneş ışığına maruz kalacak şekilde açıkta saklarsanız, baharat bir süre sonra ısıyı emer ve nemlenme yapar, böylece çabucak bozulur.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ