Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bahçeli: Beka tasarlanmış bir propaganda değil aksine...

        MHP GenelBaşkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı seçimine partisinin tam kadro halinde katılıp AK Parti adayı Mustafa Şentop’u eksiksiz destekleyeceğini bildirdi.

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı DevletBahçeli, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı paylaşımda "Bekayı bilmeyen milleti bilmez, tehditleri görmez, tarihten anlamaz, ecdadı tanımaz. Beka demek var olmak, diri kalmak, bağımsız yaşamak, ebediyetin ufkuyla buluşup bütünleşmek demektir" dedi.

        "BEKAYI BİLMEYEN MİLLETİ BİLMEZ"

        MHP lideri DevletBahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twittler hesabından yaptığı paylaşımda, “Bekayı bilmeyen milleti bilmez, tehditleri görmez, tarihten anlamaz, ecdadı tanımaz. Beka demek var olmak, diri kalmak, bağımsız yaşamak, ebediyetin ufkuyla buluşup bütünleşmek demektir” dedi.

        "BUNLARIN HEPSİ AŞILIR AMA BEKA GİDERSE"

        Beka’ya değinenBahçeli, "Beka, tasarlanmış bir propaganda kavramı, dönemsel ihtiyaçlara cevap veren bir söylem aparatı, içi dolmamış/doldurulmamış bir ifade aracı, gerçeklerin maskelendiği hamaset sığınağı değildir. Aksi iddialar ise tamamıyla hezeyandır. Beka, Şems-i Tebrizi’de misal olarak şöyle anlatılır: 'Kötü huyların yok olup onun yerine Allah’ın vasıflarının ağır basması ve böylece Allah’a yaklaşıp ebedi olunması.' Beka demek var olmak, diri kalmak, bağımsız yaşamak, ebediyetin ufkuyla buluşup bütünleşmek demektir. Bugün aldığımız patlıcan, biber, patates mesela bir kilogram az, iki kilogram çok olabilir. İşimiz yoksa yarın olur, yoksulsak gün gelir varlığa kavuşuruz. Yani konu az yedim, çok yedim konusu değildir. Bunların hepsi aşılır, ama beka giderse dünyamız gider, hayatımız söner" açıklamasında bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ