Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Bakan Bilgin'den asgari ücrete zam açıklaması! 2023 Ocak ayı asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak, asgari maaşa yüzde kaç zam gelir? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Ocak ayının yaklaşmasıyla 2023 yılı asgari ücret tartışmaları gündeme gelirken, asgari ücrete ne kadar zam geleceği merak konusu oldu. Bilindiği gibi son olarak asgari ücrete temmuz ayında yüzde 30 oranında zam yapılarak asgari ücret net 5 bin 500 TL olmuştu. Peki "2023 Ocak ayı asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak, yüzde kaç zam gelir?" İşte 2023 ocak ayı asgari ücret son dakika gelişmeleri...

        2

        BAKAN BİLGİN'DEN SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

        Önümüzdeki Aralık ayında yeniden asgari ücreti değerlendireceğiz. Enflasyonun tahribatını değerlendirerek kararımızı açıklayacağız. 3600 düzenlemesiyle yaklaşık 6 milyon çalışanın hayatlarını düzenleyecek ciddi bir reforma imza attık.

        3

        2023 YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 2023 asgari ücret zammına ilişkin olarak "Önümüzdeki aralıkta da emekçilerimizi sevindirecek haberler vereceğiz. Onları enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz. Bu bizim sözümüzdür." ifadelerini kullandı.

        4

        ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

        Temmuz ara zammının ardından 5500 TL'ye yükselen asgari ücrete yüzde 10 ila 20 arasında zam gelmesi durumunda yeni asgari ücretin 7 bin lira seviyelerine ulaşması bekleniyor.

        5

        YENİ ASGARİ ÜCRET 7 BİN 500 TL OLACAK MI?

        Sene sonu enflasyon oranının Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) beklentisi doğrultusunda gelmesi durumunda 2023 yılı asgari ücretin 7 bin 500 TL civarında olması bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ