Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı mı? Otobüs, metro, marmaray, metrobüs maske takma yasağı bitti mi, ne zaman kalkacak?
        1

        Toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı mı? sorusu gündemdeki yerini koruyor. 2020 yılından itibaren etkilerini sürdüren Koronavirüs pandemisi vaka sayısında düşüş gözlemleniyor. 9 Mayıs pazartesi günü Beştepe’de gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından açık alanlarda maske zorunluluğunun kalktığı açıklanmıştı. Fahrettin Koca, toplu taşımada devam eden maske zorunluluğu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca’nın açıklamasının ardından “toplu taşımada maske şartı kalktı mı, otobüs, metro, marmaray, metrobüs maske takma zorunluluğu bitti mi? sorularına yanıt arandı. İşte, Bakan Koca’nın açıklaması ve konuyla ilgili merak edilenler…

        2

        TOPLU TAŞIMADA MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI MI?

        Toplu taşımada maske zorunluluğunun kalkıp kalkmadığını ilişkin detaylar yakından takip ediliyor. Sağlık kurumları ve toplu taşıma haricinde açık alanlarda maske zorunluluğu kaldırılmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla alakalı son dakika açıklamasında bulundu.

        3

        GÜNLÜK VAKA SAYILARI AÇIKLANDI

        Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Günlük Koronavirüs Tablosu’nq göre; Son 24 saatte 118 bin 852 Kovid-19 testi yapıldı, 905 kişinin testi pozitif çıktı, 5 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 1019 oldu.

        4

        Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 147 milyon 678 bin 580 doza yükseldi.

        18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il, Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak oldu.

        En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı."

        5

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Vaka sayısı 905. Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı binin altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı 3 gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil, serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle." ifadelerini kullandı.”

        6

        TOPLU TAŞIMADA MASKE ŞARTI KALKTI MI?

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Vaka sayısı 905. Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı binin altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı 3 gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil, serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle." ifadelerini kullandı. otobüs, metro, marmaray, metrobüs maske takma zorunluluğu bitip bitmediğine dair resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ