Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Bakanlığın hedefi: 1 milyon çocuk sinemada

        Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye’de sinemaya gitme imkânı bulamayan çocuklar için hayata geçirdiği 'Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın projesinin ikinci yılında düzenlenen etkinlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Emek Sineması'nda çocuklarla bir araya geldi.

        Mehmet Çalışkan'ın haberine göre Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın' projesi kapsamında bu yıl 1 milyon çocuğu sinemayla tanıştıracaklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl başlatılan projede 750 bin çocuğun sinemayla tanıştığını belirterek "Bu yıl sayıyı artırarak daha önce sinemaya hiç gitmemiş 1 milyon çocuğumuzu sinemayla tanıştıracağız" dedi.

        REKLAM

        'Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın' etkinliğine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, BKM CEO'su Zümrüt Arol Bekçe, TAFF'ın sahibi Cemal Okan, Murat Dalkılıç, yönetmen Murat Şeker, Wilma Elles ve Necati Şaşmaz da katıldı. Etkinlik, Berat Efe Parlar'ın sunumuyla başlarken sinema - çocuk ilişkisi üzerine Murat Şeker'in yönettiği kamu spotu filmi izlendi. 'Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın' etkinliği 'Bizim Köyün Şarkısı' adlı filmin izlenmesiyle sona erdi.

        Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile Necati Şaşmaz sinema üzerine sohbet ederken çocukların sinemaya gitmesinin Türk sinemasının geleceği açısından oldukça önemli olduğunu söylediler.

        REKLAM

        BKM'nin CEO'su Zümrüt Arol Bekçe de 'Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın' projesine destek veren sinemacılar arasında yer aldı.

        Senarist, yönetmen ve yapımcı Murat Şeker, 'Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın' için çektiği kamu spotu filmi için çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ